You are currently viewing Васил Божков разказа как се запознал с Пеевски и какви пари е носел на приближените на Борисов
Снимка: Стопкадър YouTube/ "Бойко взе ПАРИТЕ" - разговор с Васил Божков

Васил Божков разказа как се запознал с Пеевски и какви пари е носел на приближените на Борисов

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков, който се укрива от българското правосъдие в Дубай, с нови разкрития за бившите си връзки с властта. Във видео, публикувано в YouTube канала на бившия водещ в телевизия „Алфа“ Станислав Цанов – „Цанов напред и нагоре“ той разказа нова порция разкрития за отношенията си с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Владислав Горанов и други приближени до властта. 

 

За запознанството си с депутата от ДПС и крупен бизнесмен Делян Пеевски Божков каза: „царят ми ги прати“. Божков твърди, че те са правели ИТ продукти и той е трябвало да ги финансира. „Ставаше въпрос за джобни пари, известно време ги финансирах, после видях че са безперспективни и че нищо не става от тях и казах прекатявам, оправяйте се сами.“

 

 

 

А след това: „Делян отиде при Илия Павлов, там не знам как се разви, но навлезе рязко в политиката. Сигурно Илия го е запознал и с Доган. Не знам как е станало, но започна – шеф на резерва, зам.министър“, каза бившият хазартен бос. 

 

По думите му главният прокурор Иван Гешев е подчинен на Пеевски. 

 

„Главният прокурор е служител на Пеевски“, каза той и на коментар, че това са тежки думи, заяви „аз си стоя зад думите“.

 

С Делян Пеевски Божков разказа, че били в добри отношения до 26 март, но не уточни какво се е случило след тази дата. А по думите му „ударът“ срещу него не би могъл да се осъществи без намесата на депутата. 

 

По отношение на взаимодействието си с Борисов Божков коментира, че носел на негови хора същите пари, каквито бяха заснети в нощното му шкафче -пачки в банкноти по 500 евро. Бизнесментъ се пошегува, че не знае защо премиерът ги държи точно на такова място. 

 

Божков описа и как е преминавало предаването на парите:

 

„Слагаш в джобовете, влизаш – даваш ги на Влади, пушим по една пура, говорим си общи приказки, довиждане-довиждане и другия месец пак. Просто и ясно. Като отивам охраната не ме спира, викат „Здрасти“, направо се качвам горе. Това всичко е проверимо.“

 

По думите на Васил Божков пари били предавани и чрез ПР-а на Борисов – Севделина Арнаудова:

 

„Тя пък един път не ми отказа. Взема го и тръгва. Все се надявах да откаже един път, все се надявах да каже – приключваме“, каз аобвиняемият бизнесмен.

 

И коментира, че в страната никога не е имало по-корумпирано правителство:

 

„При Костов, Царя и Станишев законите се спазваха доста повече, отколкото сега“, каза Божков и допълни:

 

„Нямаше такива мутренски правителства. Какво можеше да направи Костов. Той не владееше прокуратурата. Иначе постоянно ми правеше пълни проверки“, добави той.

 

Обвиняемият бизнесмен твърди, че вече съди държавата, заради затваряне на бизнеса му и заради колекцията си. И че исковете му са за по милиард евро, предава „Дневник“.

 

Запитан за политическия си проект „Българско лято“, Божков заяви, че уникалното в него е, че няма нито един от старите политици в държавата, които познаваме.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК