БългарияНа ФокусПоследни новини

Възраждане остават в опозиция

Третата по изборен резултат партия „Възраждане“ ще остане в категорична опозиция на очертаващата се евроатлантическа сглобка. В това бе категоричен на въпрос на „Труд news” заместник-председателят на партията Цончо Ганев. 

„Както и в предишното Народно събрание ние ще сме опозиция, защото заставаме зад конкретни неща, за които сме поели ангажимент. Защото повече така не може. Защото виждате това, което се случва заради евроатлантическите правителства, докъде ни докарва“, заяви той. 

Като опозиция обаче ще работят ли заедно с ППДБ? „ППДБ казаха, че ще са в опозицията преди изборите преди нас, защото знаеха, че резултатите им ще бъдат съкрушителни. Ние не работим за второ, трето или четвърто място, ние работим за това да спечелим“, критичен бе към „добрите сили“ Ганев. 

Направи и прогноза – всички останали в парламента извън „Възраждане“ щели да подкрепят очертаващата се нова сглобка. „Очаквам, че с изключение на „Възраждане“ всички ще подкрепят това управление. Когато скриеш правителството под формата на експертно управление, ще видим катарзиси от страна на депутати от ППДБ, предполагам, ще видим катарзиси от партия „Величие“. А и те си го казаха още преди изборите – Ивелин Михайлов и лицето Марков казаха – дайте ни едно министерство, за да ви покажем кое как се случва. Ще се включат вероятно всички, не трябва да се учудваме. А и ИТН, които винаги са заставали с лицето си и с политиките си, че са евроатлантически настроени и са подкрепяли всичко, свързано с Украйна, подкрепят унищожението на енергетиката ни, та няма нищо по-логично да са в управление с ГЕРБ“.

Началото на брифинга, проведен в партийната централа на „Възраждане“ на пл. „Славейков“ в столицата, бе посветен на представяне на депутатите, влезли от столичния град, както и оценка на резултатите. Вкратце – „Възраждане“ не са доволни, въпреки, че отчитат „минимален спад“. Фактор за това е бил и поредният проект – „Величие“, по думите на Цончо Ганев наподобяващ „Български възход“ на Стефан Янев, който преди години бил отнел 5% от резултата им. 

Ганев посочи и първите задачи, с които той и съпартийците му ще се заемат след като се конституира новият парламент – като депутати, излъчени от  София, ще се заемат с промяна на устройствения план на града, за да спрат презастрояването и замърсяването му. Ще работят и за законово уреждане на възможността да се дерегистрират хора от даден адрес, за да се избегнат случаите, в които десетки и дори стотици взели български паспорти изкуствено се водят живущи на даден адрес.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

На фокус остават преговорите на ГЕРБ-СДС за съставяне на кабинет

Подобни статии

Back to top button