You are currently viewing Вече има водеща версия за двойното убийство край Шумен

Вече има водеща версия за двойното убийство край Шумен

Основната версия за двойното убийство в къща край Шумен е, че в неговата основа стои грабеж. Това е мнението на разследващите на базата на досега събраните доказателства и с оглед на това, че има посегателство срещу имуществото на двамата убити. 

 

Припомняме, че вчера в къща във вилната зона на Шумен бяха открити труповете на семейство мъж и жена. По първоначални данни те са убити с хладно оръжие. 

 

„Получи ли са информация за разбита врата на вилата и затова. Предстои да бъде установено. Защото малко странно е заключването – не по обичайния начин, а и затварянето”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен, цитирана от Нова телевизия. 

 

„В 13.30 в дежурната част на областната дирекция е получен сигнал, че са намерени починали две лица – това са съответно мъж и жена на 75 и на 68 години”, заяви ст.комисар Ялчън Расим, директор ОДМВР-Шумен.

 

Яснота за причината, довела до тежкото престъпление, няма.

 

„На този етап няма такава информация и тепърва предстои да се изясни дали е извършена кражба, грабеж и съответно придружен с убийство. Доколкото има посегателства срещу собствеността на гражданите точно в този район. Предстои да изясним”, категорична е Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

 

За двойното убийство във вилната съседите разбраха от полицейското присъствие.

 

„Баба и дядо живееше там. Комшии сме – аз съм тука горе. Отдавна, аз като минавам виждам ги тука”, посочва съсед. „Те са възрастни хора там. Знам, че са възрастни. Полицията не дава на никого да приближи – заградиха там”.

 

А първоначалният оглед продължаваше до късно през нощта.

 

„Разпитват се свидетели. Предстоят съответно оперативно-издирвателни работи. Засега нямаме заподозряно лице”, заяви Маргарита Георгиева, окръжен прокурор на Шумен.

 

След аутопсия трябва да се разбере и кога е била убита възрастната двойка.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК