БългарияПоследни новини

Вече сме в „черния списък“ на Словения, Италия отказа да ни извади от него

Словенското правителство съобщи, че налага 14-дневен период на изолация на лицата, пристигащи от Румъния, България, Индия и Бахамите, както и от пет района на Испания, като правантивна мярка срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи Аджерпрес, позовавайки се на агенция ЕФЕ.

 

Решението за поставяне на тези страни и райони в „червения списък“, съставен от словенските власти, беше взето след оценка на риска от предаване на коронавируса.

 

Мярката влиза в сила веднага и се отнася за всяко лице, независимо от националността му, което пристига от тези страни или райони, с изключение на транзитно преминаващите пътници.

 

Испанските райони, включени в словенския „червен списък“, са Валенсия, Каталуния, Страната на баските, Арагон и Навара.

 

Италия удължи действието на мярката за 14-дневна карантина за идващи от България, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

 

По информация на посолството ни в Рим италианските власти удължават с 10 дни действието на заповедта, с която бе въведена двуседмична карантина за граждани, които в предходните 14 дни са пребивавали в България и Румъния. Действието на досегашната заповед изтичаше на 31 юли 2020 г., допълват от МВнР.

 

14-дневната карантина важи и за граждани, преминали транзитно през България и Румъния в предходните две седмици. Не са предвидени изключения, включително при преминаване транзит на частни превозни средства.

 

Изключения от карантината има единствено за екипажите и пътуващия персонал на превозни средства – товарни камиони, самолети, влакове, кораби, се посочва в съобщението.

 

Нов щурм на гръцките плажове в първия ден от отпускарския месец, чака се с часове на границата

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button