You are currently viewing Видео показа как учителка скубе и обижда ученичка, тя се защити: Само й разроших косата
снимка: Скрийншот

Видео показа как учителка скубе и обижда ученичка, тя се защити: Само й разроших косата

Скандал в училище „Неофит Рилски“ в разложкото село Горно Драглище. Видео, заснето в класна стая и качено в социалните мрежи, показа как учителка скубе и обижда ученичка, а друга госпожа я нарича „ла*нарка“.

 

Това предизвика острата реакция на родителите на засегнатото момиче и на директора на училището.

 

„Видях клипа преди два часа. Много неприятно. Веднага се самосезирах и разговарях с госпожа Калоянова – която е учител по БЕЛ. Поканих я утре в 8 ч. да дойде в училището и да даде писмени обяснения. Утре след занятия ще бъде събран педагогическият и обществен съвет, етичната комисия към училището и ще разгледаме случая“, заяви пред местния сайт „Инфомрежа“ директорът на ОУ „Неофит Рилски“ Бойчо Пукнев.

 


 

 

На кадрите се вижда как учителката, чието име е Райна Калоянова, крещи: „Ще те хвана за косата и ще те вейна там през вратата“ и скубе вързаното на опашка момиче, което се опитва да се предпази от разгневената си преподавателка.

 

Директорът определи момичето, което обект на агресия от страна на учителката като „арогантно“ и заяви, че родителите му често били привиквани в училище.

 

„Трябва да чуем и страната на ученичката, която е в седми клас. Учителката е с дългогодишен стаж, не съм го очаквал. Ще бъдат поканени и съучениците и другата учителка, която е извикала госпожа Калоянова, която е класна на момичето“, добави Пукнев.

 

Той уточни, че инцидентът е станал по време на междучасие. Клипът не е заснет преди около 1-2 месеца, но учителката по БЕЛ е споделила, че не си спомня точно кога.

 

Ден по-късно пред Нова телевизия г-жа Калоянова обясни своята версия за случилото се:

 

„Имаше шум и врява при вратата на класната стая. С няколко забележки се опитахме с дежурната колежка на коридора да я спрем. Отидох до тоалетна и чух, че започва вратата да се тряска и да се вика. Чух гласа на момичето, което се кара на госпожата. При евентуален удар на вратата би могло нещо да се счупи и децата да се наранят. Моята реакция бе такава, че да се предотврати нещо по-сериозно което е в полза на децата”, каза Райка Калоянова – учител в ОУ „Неофит Рилски“ – Горно Драглище.

 

„На клипа се вижда, че момичето стои, а аз й разрошвам косата. Изобщо не е това, което се вижда от тази страна, че аз размахвам ръце и я бия”, допълни тя.

 

Майката на детето обаче защитава версията на дъщеря си:

 

„Моето момиче ми каза, че е ходило до тоалетна. Вратата отдавна е развалена. Затваря се сама от течението. Едната госпожа започва да й се кара и да я бие, а класната започва да я й дърпа косата и да й казва най-различни обиди”, разказва майката на детето.

 

Предстои решение за бъдещето на двете преподавателки:

 

„Категорично се разграничавам от действията на колежката Калоянова. За нас на първо място стои здравето на децата. След писмените обяснения на Калоянова и Узунова и след разговор с родителя, ще съберем педагогическия съвет и ще вземем някакво решение”, заяви Бойчо Пукнев – директор на ОУ „Неофит Рилски“ – Горно Драглище.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК