БългарияМненияНа Фокус

Виктория Георгиева: Не знаете нищичко за страната, която иначе много искате да управлявате, докато брънчвате

Нередактиран текст от Фейсбук страницата на Виктория Георгиева:

От вчера във Фейсбук се размята една снимка, бях убедена, че е меме, толкова осмиващо изглежда.

Не, не било. Автентичен ПР продукт на ПП си е.

Започвайки от самите присъстващи на поканата за брънч, към които масово хората подхождат подигравателно (да не припомням защо), преминавайки към нелепо ухиления Миро на фона на студената Лена, стигайки до безумното „брънч“, впоследствие сменено на кафе, финиширайки с „нормален европейски живот в Благоевград“ – явно сега хората в града живеят азиатски или африкански начин на живот…

На мен лично, и то без да съм местен жител, най-обидно и подигравателно ми звучи опитът за привличане на вниманието им с думичката „брънч“. Представих си и жителите на някогашната Горна Джумая, тези горди, (леко) люти и с буйна кръв представители на Пиринска Македония, които до ден днешен седнат ли на маса обичат да разказват с гордост за предците си. Вероятно всеки е чувал и израза „Що е маке, все е юнак“ – отдавна неделима част от градския фолклор, описващ най-точно хората там.

И баш там Лена, Миро, Киро и ПП решили брънч да правят, видите ли. Трагикомични сте, драги! Не, бе, лошо няма, брънчвайте си семейно, брънчвайте си в малка част от София, брънчвайте си извън страната, но поне се поинтересувайте какви хора агитирате, какво е типично за района, ако щете  традиции, обичаи дори. Ей това е големият проблем – въобще не се интересувате и не знаете нищичко за страната, която иначе много искате да управлявате, докато брънчвате в ранния следобед.

Подобни статии

Back to top button