BulletinБългарияНа ФокусПоследни новини

Вили Лилков: Следващите избори не са далеч, лявото стана пропутинско и проруско

„Следващите избори няма да са далече“ прогнозира проф. Вили Лилков от „Синя България“ в ефира на общественото радио ден след изборите за европейски парламент и Народно събрание.

Лилков, чиято коалиция остава далеч под бариерата за Народно събрание, събирайки 25 875 гласа (при 77.87% обработени протоколи) и още по-малко за Брюксел, каза, че „Синя България“ ще продължи работата си за разширяване на подкрепата си за предстоящи избори.

„След като си направим анализите в следващите дни и седмици, ще подготвим стройна програма за следващия вот“, заяви настоящият общински съветник.

Лилков подчерта, че задачата на „Синя България“ е да обедини десните избиратели:

„В България отдавна няма ясно дясно представителство в парламента. Няма разговор за политика, който да е с десни предложения към избирателите. Ние виждаме нашата работа не само в привличане на партии и организации, а в привличане на самите десни избиратели. Защото в българската политика в момента отсъства разговорът за идеология, за ценности в политиката“.

Състоянието, в което е навлязла политическата система, е критично, смята проф. Вили Лилков.

Според него лявото започва да се трансформира в пропутинско и проруско и това личи от вота в неделя

„Руската хибридна война срещу България постигна определени успехи и затова се появяват и такива партии, които определено работят за изваждането на България от ЕС и НАТО“, каза още той пред БНР.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Христо Иванов: Подадох си оставката

Подобни статии

Back to top button