МненияНа ФокусПоследни новини

Вирусът на неможачите политици и разпадането на България

Автор: Виктор Блъсков

Нашумя наскоро едно разследване за Ивелин Михайлов и как се разпорежда в община Ветрино. Според разследването, публикувано в „Капитал“, той едва ли не си е наел собствена полиция и управлява общината.

Без да коментирам истинността на разследването, Ветрино е прекрасен пример за един симптом на разпадащата се държава. Напълно реален сценарий, в който държавата се разпада на малки единици и изчезва.

Никакви връзки не са останали между хората и държавата. Едни управляващи в София се грижат за правата на трансджендърите и еврофондове за соларни паркове, което няма нищо общо с приоритетите и идеологията на хората из страната. Говорим си как никой не гласува, обаче аз не мога да разбера защо му е на човек в малък град да гласува, за да изпълним националния приоритет въздушен Шенген, като на него летището му е на 7-8 часа път с кола, а през живота си сигурно ще се качи на самолет 4-5 пъти. За държавата той е нещо досадно, някаква странична задача да се „направи нещо за провинцията“, без въобще да има някой интерес от живота и мнението му.

Няма и никакви връзки между хората, няма никакво усещане за народ. Всички сме си в собствения балон, където нашата позиция е правилна и нямаме нищо общо с другите. За едните пътят бил Русия, за другите Европа и България остава някъде там по средата, без никой да ѝ обръща внимание. Ако на произволен българин дадеш власт, той сигурно с удоволствие ще изгони хората с различно мнение от него от държавата, защото въобще не ги счита за хора от същия народ.

И всичко това идва от едни неможачи политици, които нямат хал хабер какво се случва, но са видели, че ако постигнеш страх и гняв сред хората, намираш гласове. Те не могат да ви обяснят въобще какво е това Европейски съюз и какъв е нашият интерес в него, та в хитростта си обясняват, че те са “за” ЕС, а другите “против”. Други ви обясняват, че трябва да браним традиционните ценности, но нито могат да ви кажат как, нито дори какви са тези ценности – само, че враговете им са джендъри и ще ги отнемат.

Пък хората се захласват и гласуват за тях или просто се отказват и вдигат ръце от държавата. Ами, не е ли това най-нормалното развитие на нещата?

Най-нормалният резултат пък е точно Ветрино – един ранен симптом, нещо като раздразненото гърлото, преди да се разболеем. Обаче една настинка без лекарство и дори като продължаваме с вредните навици, може да доведе до пневмония и евентуално до фатален изход. А какво е народът, ако не жив организъм и какво са неможачите политици, ако не един вирус, а ние хората – имунна система?

Подобни статии

Back to top button