Последни новиниСвят

Влюбен сърбин заплаши „Луфтханза” с бомба

Сърбин призна, че е предизвикал фалшива бомбена заплаха за самолет на компанията „Луфтханза“ на летище Белград, защото се е надявал на среща със стюардеса, съобщи АФП.

65-годишният мъж, идентифициран с инициалите З.Н., заявил пред белградски съд, че е срещнал стюардеса на „Луфтханза“ в Белград и е искал да се срещне с нея.

По-късно, след като не успял да я намери в хотела й, той се обадил на летището и съобщил, че в самолет на „Луфтханза” е била поставена бомба. Идеята, каза той, е била, за да я задържи в града, съобщиха медиите.

130-та пътници и петима членове на екипажа трябваше да бъдат евакуирани и бяха принудени да чакат няколко часа, докато специална полицейска част провери самолета, преди да му бъде разрешено да излети за Франкфурт.

Полицията е открила виновника, след като е проследил телефонната линия, която е използвал, за да осъществи заплашителния разговор.

Съдът разпореди мъжът да бъде задържан в продължение на 30 дни и ще му бъде предявено обвинение в причиняване на паника и размирици.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК.

Максимално равнише на терористична заплаха в Рим

Подобни статии

Back to top button