БългарияНа ФокусПоследни новини

Всички ученици от пловдивско училище с двойки на матурата по БЕЛ

Всички зрелостници в пловдивското СУ „Братя Миладинови“ в кв. „Кючук Париж“ са получили двойки на матурата по български език и литература. 

От 18 ученици, които са завършили училището, само 12 са се явили на матурата. Не е ясно защо 6 от тях са пропуснали изпитите. 

Според директора на училището, не са виновни учителите. Тя ги определи като „много добри професионалисти“ и смята, че учениците нямат голям интерес към българския език.

Средната оценка от матурите по български език и литература от 3.93 предизвика много коментари на какво се държи слабият резултат на зрелостниците. Според експертите една от причините е онлайн обучението по време на Covid пандемията.

4102 ученици от Пловдив се явиха на първата задължителна матура. Слабите оценки са общо 660, което е 16,09 % от всички изкарани оценки на зрелостниците.

Дълогодишни учители по български език и литература твърдят, че слабите резултати вече са тенденция, защото всеки следващ випуск прекарва все повече време в мрежата, все по-малко поглежда учебниците и все по-трудно борави с езика, защото трябва да се положат усилия.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Откриха таен апартамент 500 квадрата с джакузи и сауна в болница „Лозенец“

Подобни статии

Back to top button