БългарияПоследни новини

Втори човек е аут от БНТ заради членство в партията на Цветанов – свалиха Горан Благоев

Предаването „Вяра и общество“ с водещ Горан Благоев е свалено от ефир. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. А причината е членството на Благоев в партията на Цветан Цветанов „Републиканци за България“.

 

„Преди един час бях извикан от програмния директор на „Вяра и общество“ Ивайло Огнянов в присъствието на неговите заместници, за да бъда уведомен, че предаването по решение на УС на БНТ е свалено от ефир, а аз не съм нито негов водещ, нито продуцент“, написа Благоев.

 

По думите му мотивите му са два: „заради всичко, което се е случило около предаването“ и заради това, „че крие, че е член на партия“.

 

Благоев уточнява, че решението на Управителния съвет все още не му е връчено.

 

„Според вече публикуваната програма на БНТ за тази седмица на 10-ти октомври във времето на предаването е предвидено предаването „Религията днес“ – както ми беше обяснено с нов водещ и с нов изпълнителен продуцент“, съобщи още той.

 

Припомняме, че преди седмици Горан Благоев се появи на събитието, на което Цветанов представи ядрото на партията си – инициативния комитет. След това той присъства и на учредяването на „Републиканци за България“.

 

Благоев е вторият човек, на когото му се налага да си каже „сбогом“ с работата си в БНТ заради Цветанов. Виктор Серафимов бе отстранен от Управителния съвет на обществената медия заради политическите си убеждения и присъединяването към партията на Цветан Цветанов.

 

10 души починаха от коронавирус у нас, 14 медици се заразиха

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button