БългарияНа ФокусПоследни новини

Йотова: Радев не стана част от сглобката, макар че имаше такива оферти

“Войната с президента продължава. Сглобката не може да му прости. От самото начало държавният глава не стана част от нея, макар че такива оферти имаше. Най-големият страх на сглобката е нова политическа алтернатива”, това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти.

“Първият сезон бе президент и войната в Украйна, вторият бе президент и Конституция, сега очевидно войната е за кожата на един президент”, смята вицепрезидентът.

Йотова уточни, че президентът е човек на честта и че спазва всички правила – и законови, и конституционни. “Може би затова и сглобката не може да му прости”, подчерта вицепрезидентът и допълни: “От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти, той за нито една секунда не ратифицира незаконните им действия. Точно обратното – винаги се обръщаше към КС – това не се прощава”, категорична е Йотова.

Вицепрезидентът все пак подчерта нуждата от нова политическа алтернатива. “В думите му вчера аз разчетох, че той не каза, че самият той е тази алтернатива, и че самият той ще я направи. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново”, заяви Йотова, след което коментира и реакцията на лидерите на част от управляващото мнозинство. “Техният най-голям страх е точно алтернативата. Колкото пъти на ден излязат навън и казват, че няма алтернатива, толкова пъти се мъчат да убедят себе си”, смята Илияна Йотова.

Тя припомни думите на държавния глава, който призова всеки, който има каквато и да е информация за нередности в управлението на институциите, то да я предостави. “Всеки, който има сигнал, за да няма нарушение и провокации, нека да се отнесат към подходящите органи”, призова и вицепрезидентът.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

ОИК проверява кмета на Варна Благомир Коцев за участие в 9 офшорки в Малта

 

Подобни статии

Back to top button