БългарияНа Фокус

„За мен беше чест“, каза Слави за последно, следва „Няма такава държава“

На 31 юли се излъчи последното предаване на Слави Трифонов „Шоуто на Слави“, По традиция той го закри с думите „За мен беше чест“. 

Това обаче дален не означава краят на Слави Трифонов, защото той обяви ново начало на два други проекта.

След 15 септември стартира неговата телевизия „Седем осми“, кръстена на името на продуцентската му къща. Ще бъде основана и партия „Няма такава държава“, обяв още шоуменът. С това той потвърди очакванията, разпространяващи се от години, че ще влезе в политиката.

„Уважаеми зрители, аз съм последователен и никога не се отказвам на средата на пътя. Затова ще създадем политически проект, който ще се казва “Няма такава държава”, чрез който по законен начин всички решения на Референдума ще бъдат превърнати в закон“, обяви Трифонов.

Подробности и по двата проекта обаче Трифонов за момента не даде, тъй като текат преговори и работа по тях. Само загатна, че през септември всичко ще стане ясно.

Къде и как ще разберете, уважаеми зрители, сами, каза той.

Влизането на Трифонов в политиката вероятно е ход, който притеснява голяма част от традиционноите партии. Причината е организираният от него референдум преди три години за въвеждане на мажоритарна изборна система и наламяване на партийните субсидии на 1 лев. 

Макар че допитването не събра достатъчно избирателна активност, за да има задължителен характер, то мобилизира около 2 млн. избиратели, които подкрепят шоумена и му симпатицират. Това са повече избиратели, отколкото са гласували за която и да е от парламентарно представените партии в момента.

Оттеглянето си от телевизионния екран Слави Трифонов обяви навръх Гергьовден, когато каза, че той и екипът му не се чувстват достатъчно свободни в медийната среда в момента и им се иска това да не е така. От тогава започнаха и спекулациите, че водещият може да създаде собствена телевизия. 

Трифонов използва и последното си предаване, за даприпомни на кое място се намира България по свобода на словото в класацията на „Репортери без граници“, а именно на 111-о. 

Пламен Георгиев вече не е шеф на КПКОНПИ, обяви се за жертва

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button