За първи път спад на починалите в Италия

За първи път спад на починалите в Италия

За първи път от дни насам – спад на смъртните случаи в Италия. За последното денонощие те са 651.

 

5476 души са издъхнали в страната вследствие на усложнения от коронавируса, а общият брой на заболелите нарасна до 59 138 души.

 

Ломбардия остава най-тежко поразената област от вируса. Там починалите са 3456. Властите в областта поискаха помощ, тъй като няма достатъчно лекари, а от Куба съобщиха, че изпращат екип от доктори и сестри в Италия.

 

След комунистическата революция от 1959 г. карибският остров изпраща медицински служители в места, засегнати от катастрофи, предимно в бедни страни. Кубински лекари водеха борба срещу холерата в Хаити и срещу ебола в Западна Африка.

 

52-членният медицински екип обаче е първият случай, при който Куба изпраща спешна помощ на Италия, една от най-богатите страни в света, отбелязва Ройтерс.

 

Това е шестият подобен екип, който властите в Хавана изпращат през последните дни за борба с новото заболяване. По-рано бяха изпратени екипи във Венецуела, Никарагуа, Ямайка, Суринам и Гренада.

 

По данни на Си Ен Ен италианските власти са поискали помощ и от американските въоръжени сили за борба с разпространението на коронавируса. Според източник на ТАСС италианският министър на отбраната Лоренцо Гуерини е поискал помощ от американския си колега Марк Еспър.

 

Всички предприятия трябва да бъдат затворени до 3 април. Изключения правят тези, които са от значение за поддържането на живота в Италия.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК