Задържаха българка при мащабна акция срещу италианската мафия

Задържаха българка при мащабна акция срещу италианската мафия

Българката Живка Танева Димитрова е сред 334-те задържани в Италия при акцията срещу Ндрангетата. Това съобщава италианският сайт calabria7.it и допълва, че жената е под домашен арест.

 

Не се споменава обаче каква е била ролята й в престъпната организация, нито подробности за жената. Проверка на „24 часа“ обаче показа, че жена с тези имена има заведение в градчето Сант’Онофрио, което се намира именно в Калабрия.

 

В българския Търговски регистър пък не излиза нищо при търсене за Живка Танева Димитрова. Според в.”Гадзета дел Суд” българката Живка Танева Димитрова , родена на 30 март 1981 г и живееща в Сант Онофрио, Калабрия, е поставена под домашен арест.

 

По-късно информацията за задържана жена бе потвърдена и от МВР. Данните за ареста са пристигнали чрез международната мрежа за полицейско сътрудничество и обмен на информация.

 

АКЦИЯТА

 

Властите в Италия проведоха мащабна операция срещу калабрийската мафия Ндрангета, съобщава „Кориере дела сера“.

 

Общо 334 души са арестувани, включително и политици, адвокати, счетоводители и служители на държавната администрация, и са запорирани активи за над 15 милиона евро.

 

Акцията е била проведена рано тази сутрин.

 

Задържаните са от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa, а арестите им са били както в Калабрия, така и България, Германия и Швейцария.

 

Сред арестуваните е и бившият депутат от „Форца Италия“ Джанкарло Пители, кметът на Вибо Пицо Джанлука Калипо, шефът на общинската полиция на Вибо Валентия Филипо Неши, представител на съда на Вибо Валентия и други.

 

260 от обвиняемите са в затвора, а останалите са под домашен арест. Други 82 души се разследват.

 

В мащабната акция срещу калабрийската мафия са участвали над 2500 души от спецчастите на карабинерите, както и на екипи парашутисти, мобилни отряди и екипи с кучета в различни области на Италия, а също и в чужбина – България, Германия и Швейцария.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК