БългарияПоследни новини

Задържаха шофьора на G-класата, блъснала два пъти кола с дете на столично кръстовище

Шофьорът на G-класата, която преди дни блокира кръстовище в София и удари няколко пъти друг автомобил, е задържан за 72 часа, съобщиха от Софийската районна прокуратура.

 

39-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност. Той е обвинен, че на 19 август около 15:30 часа, на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Георги С. Раковски“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

 

Деянието се отличава с изключителна дързост и е извършено при управление на моторно превозно средство, съобщават още от Софийската районна прокуратура.

 

Обвиняемият шофирал джип, когато без каквато и да е причина, ударил последователно два пъти спрял в дясно на пътя лек автомобил, докато в него се е намирала жена и малолетното ѝ дете – на 10 месеца, се казва още в мотивите на прокуратурата.

 

Разпитани са свидетели, иззети са записи от охранителни камери. Направени са разпознавания. Джипът е регистриран на фирма, като към момента е обявен за общодържавно издирване.

 

От прокуратурата уточняват, че за подобно престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. Н. Р. е задържан с прокурорска заповед за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до Софийския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Шофьорката на потрошената кола на „Ситняково“ може да е извършила престъпление, реши съдът

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button