БългарияНа Фокус

Задържаният за агресия срещу журналист призна, че му обещали пари за провокации

20-годишният мъж, който бе задържан за това, че е проявил агресия срещу журнлистите на “Свободна Европа” Полина Паунова и Генка Шикерова получи обвинения за хулиганство. Той бе задържан за 72 часа.

 

Младежът не е осъждан, няма предходни криминални прояви. Същият признава извършеното престъпление, като съдейства изцяло на органите на полицията и прокуратурата.

 

От обясненията на мъжа обаче става ясно, че “лица, съпричастни към организирането на протестите, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на “София Тех Парк”.

 

Предвид високата обществена опасност на деянието прокурор от СРП е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

 

Днес МВР разпита няколко души, които са разпознати от видоклипове от конференцията на управляващата партия. Освен 20-годишният Симеон Стойчев са разпитани и още няколко мъже, имащи съпричастност към проявена агресия към демонстранти и журналисти.

 

Пиарът на ГЕРБ Никола Николов, който бе замесен в скандала и днес коментира, че партията не знае кои са мъжете, които са блъскали журналистите.

 

ДПС пусна речи на Доган от миналото – какво се опитва да ни каже?

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button