БългарияНа Фокус

Заловиха лихвар, раздал 6 млн. лева

48-годишен лихвар е задържан за това, че извършвал банкови и финансови сделки без съответно разрешение. Това съобщават от прокуратурата.

От там допълват, че този лихвар е отпускал парични заеми на обща стойност 6 000 000 лева на 240 физически лица, срещу уговорена лихва. В резултат на това е причинил значителни вреди и получил неправомерни доходи в размер на 1 милион лева.

Освен това през продължителен период от време, при условията на продължавано престъпление, задържаният е извършил финансови операции с имущество като закупил недвижимо имущество в Пловдив и гр. София, както и движимо имущество. По данни на държавното обвинение той е знаел, че имуществото е придобито по престъпен начин.

 Обвиняемият В.П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. 

Преди седмици в Лясновец се проведе специализирана акция срещу организирана престъпна група, занимаваща се с лихварство. По-рано пък бе разбира организирана престъпна група на хиююлихвари, действали на територията на Берковица и видинското село Арчар.

В следствие на нея бяха повдигнати обвинения на пет човека.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.

Подобни статии

Back to top button