Заловиха над 2000 растения коноп и 20 кг готова за продажба дрога в модерна нарколаборатория в Ямбол (ВИДЕО)
снимка: МВР, архив

Заловиха над 2000 растения коноп и 20 кг готова за продажба дрога в модерна нарколаборатория в Ямбол (ВИДЕО)

Голяма нарколаборатория в Ямбол е разбита при операция на прокуратурата и полицията. На три етажа в бившата сграда на „Топлофикация – Ямбол” е бил изграден пълен цикъл за отглеждане, обработка и пакетиране на марихуана. Открити са над 2000 конопени растения, над 1000 литра препарати, използвани за обработката им, както и над 20 кг готова за пласиране изсушена тревна маса – марихуана.

 

Помещенията са оборудвани със системи за овлажняване, влагоизсушаване, капково напояване, специална осветителна и отоплителна инфраструктура. В помещенията е извършвана цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, издушаване, пакетиране и изнасяне на готовата продукция от конопени растения.

 

В сградата са установени и обособени жилищни помещения за общо 20 души, които са имали възможност да се грижат за растенията.

 

Засега има само един задържан, който е живеел в сградата, друг се издирва. Възможно е повече от десет души да са свързани с наркопроизводството.

 

„Разкрита е една от най-големите нарколаборатории, изключително добре оборудвана, много внушителна. Колегите са положили много работа”, заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Ямбол с директора на Националната полиция Николай Хаджиев.

 

Задържан за 24 часа е 33-годишен мъж, живял в лабораторията, а друг се издирва. Други няколко лица се разследват, обясни обясни Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров.

 

На част от тях могат да бъдат повдигнат обвинения, след като приключат експертизите.

 

 

 

Досъдебното производство е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура – Бургас и ВКП.

 

По-рано през деня в три области – Бургас, Сливен и Ямбол стартираха и операции срещу битовата престъпност.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК