You are currently viewing Заплашили с убийство председателя на парламента Ива Митева

Заплашили с убийство председателя на парламента Ива Митева

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева е получила заплаха за убийство. Това съобщи съпартиецът й Тошко Йорданов в парламента днес.

 

„В Министерството на правосъдието е постъпил сигнал за заплаха за убийство към госпожа Ива Митева. Интересно е съвпадението, че той е дошъл в момента, в който тя обяви от трибуната, че закона за НСО минава на първо четене. Веднага някой се и активирал да изпрати имейл със заплаха за убийство към госпожа Митева“, обясни председателят на ПГ на ИТН.

 

По-късно от Министерството на правосъдието потвърдиха информацията. От там посочват, че в министерството е получен имейл на 2 септември в 21.04 часа, съдържащ заплаха за живота на г-жа Ива Митева. Министерството е сигнализирало компетентните органи за случая.

 

„Видяхте какво се случи в парламента от вчера по темата НСО. Това е демонстрация на хора, които не искат тя да се случи. Единствените в тази зала, които не искаха промени, са ГЕРБ и ДПС. Това е по мои съмнения”, добави Йорданов.

 

Зам.-председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!” Николай Хаджигенов определи сигнала като жалък.

 

„Така се използва политическата ситуация. Малоумна история, типично за ГЕРБ между другото”, каза той.

 

„ГДБОП вече работи по темата. Със сигурност ще имат резултат. Сигналът е жалък, това е опит за натиск, опитват се да уплашат Митева, опитват се да сплашат всеки един от нас. И това е моментът, в който трябва да кажем, че нас не ни е страх”, категоричен бе Хаджигенов.

 

Николай Хаджигенов каза, че в момента председателят на Народното събрание Ива Митева работи в кабинета си, където й е мястото. На въпрос дали ще бъде засилена охраната й, той каза, че това не е сериозна заплаха, а Тошко Йорданов уточни, че това решение ще се вземе от НСО заедно с Ива Митева.

 

Иван Гешев призова да бъде дадено време на службите да разследват сигнала срещу председателя на парламента . Заместник-правосъдният министър Иван Демерджиев обясни, че сигналът срещу Митева е получен снощи в МП в 21.04 ч. Освен за нея, заплаха имало и срещу няколко други лица.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК