You are currently viewing Започва масово тестване в Центъра за бездомни в София

Започва масово тестване в Центъра за бездомни в София

Напрежение в Центъра за временно настаняване на бездомни хора в столичния квартал „Красна поляна”. Причината – снощи социалното заведение беше поставено под карантина заради съмнения за заразен служител. Започна масово тестване на всички живеещи там, а часове по-късно от РЗИ-София вдигнаха блокадата.

 

От 1 май над 60 души са блокирани в Центъра за временно настаняване. Официално карантината падна още снощи, а полицаите са се оттеглили от пост.

 

„От персонала има една жена, която е заболяла. Поради тази причина дойдоха и нас ни изследваха всички”, разказа живеещата в центъра Руми Димчева.

 

За NOVA от Столичната здравна инспекция обявиха, че повечето от направените тестове са отрицателни. Взети са всички необходими мерки. „По последна информация и кръвни, и PCR тестове – всичко е отрицателно”, заяви директорът на Центъра за временно настаняване Валентина Рунева.

 

Живеещите там твърдят, че условията вътре са мизерни. „Беше спряна топлата вода. На първия етаж няма ток след 12 часа. Чаршафите се сменят на един месец”, допълни Димчева.

 

„Столичната община ни е снабдила с всички видове дезинфектанти. По график 4 пъти през деня се обработват тревните площи, коридорът и вратите”, разясни Рунева.

 

Центърът се намира в непосредствена близост до така наречените Виетнамски общежития. По неофициална информация именно там живее установената с COVID-19 служителка. Мерките за социална дистанция в квартала не се спазват, разказват още хората.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК