Застреляният в Истанбул българин бил психичноболен затворник

Застреляният в Истанбул българин бил психичноболен затворник

Българинът, който нападна хора в ресторант в Истанбул с мачете и беше прострелян смъртоносно от полицията, по всяка вероятност е бил с тежко психично разстройство или под въздействието на силни опиати.

 

Това коментира пред Нова тeлевизия генералният консул на страната ни в Истанбул Ангел Ангелов.

 

32-годишният Милен Бахчеванов нахл с оръжието в заведение в квартал „Байрам паша“. Според местни медии нападнал клиенти, а след това и полицаите, които били повикани на помощ, ранявайки охранител.

 

Не са помогнали нито водната струя и сълзотворния газ на пожарната, нито предупредителните изстрели на полицаите. Бахчеванов е издъхнал в болницата от силна кръвозагуба. В чантата му са намерени Библия и икони.

 

„Действията му са били изключително неадекватни. Около час и половина продължават опитите да бъде склонен към споразумение. Но той се е барикадирал, държал се е агресивно“, обясни Ангел Ангелов.

 

„Разследването продължава. До момента нямаме официална информация от турските власти. Очакваме в близките часове да я получим“, каза генералният консул на страната ни в Истанбул.

 

Българинът е влязъл в Турция на 14 януари. Той има криминални регистрации за хулиганство, кражби и грабежи, уточниха вчера от МВР.

 

Бахчеванов е добре познат на Росен Желязков, който е бивш шеф на затвора във Варна от 2001 до 2014 г., след това шеф на затворите у нас, а сега – адвокат.

 

Той разпознал лицето по обявените имена и възрастта му в медийни публикации. Човек със същото име е лежал във варненския затвор, когато Желязков е бил шеф там, съобщи bTV.

 

Той го определи като „проблемен затворник“. Страдал от параноидна шизофрения и имал склонност към самоагресия, самонаранявал се е и е правил опити за самоубийство, заради което е бил настанен в Психиатричната болница към затвора в Ловеч.

 

Желязков не знае какво е правил убитият българин в Истанбул, но сподели, че според него поведението му говори точно за същата ситуация и „може би това е комбинация от алкохол и наркотици“, както и спиране на лекарствата.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК.