Заведения работят незаконно, заключват вътре посетителите и не пускат проверяващи
снимка: Pixabay

Заведения работят незаконно, заключват вътре посетителите и не пускат проверяващи

Няколкко случая на неправомерно работещи заведения в столицата след крайния час за затваряне – 23,30 установиха проверяващите от МВР и РЗИ. Стигна и до случаи, при които посетителите са заключвани вътре без да могат да напуснат. Ето какво съобщиха за проверката отговорните органи.

 

От МВР информират, че при проверка на заведение край езерото „Ариана“ персоналът първоначално не допуснал проверяващите и така близо 200 клиенти останали вътре при затворени врати.

 

Чак след като на една жена й прилошало, екипът започнал проверка в обекта. Снети са обяснения от клиенти, жената е откарана в болница. Управителят на обекта не е представил изисканите документи. Служителите на РЗИ са съставили акт, отправено е предупреждение по Закона за МВР.

 

В работен режим е бил и обект на ул. „Христо Белчев“ с над 100 клиенти. И там персоналът часове наред е отказвал да допусне проверяващите и гостите на заведението са държани без да могат да напуснат. Съставен е акт от РЗИ. Управителят е призован да даде обяснения, снети са обяснения от клиенти, съставени са протоколи за предупреждение на персонала.

 

При проверка в друг обект на същата улица са установени хора от персонала след края на работното време. Съставени са констативен протокол и предупреждения.

 

На ул. „Врабча“ пък в частен клуб след 23.30 часа имало много посетители. При проверката в заведението са намерени различни наркотични вещества. Четирима са били задържани и са образувани досъдебни производства.

 

В друго заведение на същата улица, при проверка е установено, че обектът работи след 23.30 часа и отново има струпани множество посетители.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК