БългарияПоследни новини

Здравният министър с три нови заповеди за коронавируса у нас

Три нови заповеди издаде служебният здравен министър Стойчо Кацаров във връзка с извънредната епидемична ситуация у нас. 

 

Две от заповедите се отнасят ди продължаване на съществуващите в момента противоепидемични мерки. Според тях, пет групи са освободени от задължението да носят предпазни маски:

 

  • клиентите в местата за хранене и в питейните заведения, когато се допускат посещенията в тях;
  • спортуващите на открито и закрито за времето на физическата дейност;
  • участниците в конгресно-конферентни мероприятия, брифинги, пресконференции и семинари по време на изказване (лекция, презентация и др.) при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. от останалите участници;
  • участниците (водещи и гости) в телевизионни предавания при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. от останалите участници;
  • децата до 6 годишна възраст.

 

 

Третата заповед се отнася до режима за пристигащите от Румъния у нас:

 

От 1 юни румънските граждани, пристигащи от Република Румъния, могат да влизат в България през всички гранични контролно-пропускателни пунктове, без да е необходимо да предоставят документ за отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, сертификат за ваксинация или положителен резултат, удостоверяващ преболедуване.

 

Със същата заповед се забранява влизането у нас от следните държави: Индия, Бангладеш, Непал, Мианмар, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка, с изключение на лицата, които са български граждани и на лицата със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваване на територията на Република България и членовете на техните семейства.

 

Заповедите вижте ТУК, ТУК и ТУК

 

„Еднолична власт като от 1944 г.“: Борисов обяви за преврат случващото се в държавата

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button