На ФокусПоследни новиниСвят

Зеленски лично благодари на Делян Пеевски за помощта от България към Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски лично благодари на Бойко Борисов, Делян Пеевски, ДПС и Кирил Петков за отхвърлянето на президентското вето и изпращането на БТР-ите и нов пакте от военна помощ.

„Благодарен съм на българския парламент за препотвърждаване на доставката на БТР-и и новият пакет от военна помощ. Благодаря на политическите лидери Бойко Борисов, Делян Пеевски от ДПС и Кирил Петков. С това решение укрепваме нашата Европа и защитата на свободата“, написа Зеленски в своя официален профил в Х.

По-рано днес стана ясно, че Народните представители отхвърлиха ветото на президентa Румен Радев за предоставяне на БТР-и на Украйна. Депутатите потвърдиха подкрепата си за Закона за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 161 депутати, 53 гласуваха “против”, а въздържал се” нямаше. При прегласуването 162 гласуваха “за”, 55 гласуваха “против”, а “въздържал се” нямаше.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Пеевски: До коледа ще приключим с Конституцията

Подобни статии

Back to top button