На ФокусПоследни новиниСвят

Зеленски: Путин иска да прехвърли вината за терористичния акт върху Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски обвини руския президент Владимир Путин, че се опитва да „прехвърли вината“ върху Киев за нападението в концертната зала в Москва, при което загинаха над 150 души.

„Това, което се случи вчера в Москва, е очевидно: Путин и другите мръсници просто се опитват да прехвърлят вината върху някой друг“, подчерта Зеленски, след като Путин обяви, че заподозрените са бягали към Украйна.

„Те винаги имат едни и същи методи“, добави Зеленски.

По-рано, телевизионно обръщение, президентът Путин съобщи, че четиримата въоръжени лица, арестувани за смъртоносната атака, са „пътували към Украйна, където по предварителни данни от украинска страна им е бил подготвен прозорец за преминаване на държавната граница“.

Киев гневно отхвърли твърденията на руския лидер, които идват повече от две години след като Москва нахлу в Украйна.

„Този подлец Путин, вместо да се занимава с руските си граждани, да се обръща към тях, мълча един ден, мислейки как да го докара до Украйна. Всичко е абсолютно предвидимо“, каза Зеленски.

Групировката „Ислямска държава“ (ИД). пое отговорност за терористичната атака в Москва.

Това е най-смъртоносното нападение в Русия от почти две десетилетия насам и най-смъртоносната в Европа, зад която вероятно стои ИД.

В обръщението си Владимир Путин не спомена изявлението на терористичната групировка. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button