BulletinНа ФокусСвят

Зеленски: Украйна е изправена пред нов етап във войната с Русия

„Украйна е изправена пред нов етап в пълномащабната война с Русия“

Това заяви Володимир Зеленски по време на среща с граничари в Хмелницка област, съобщи „Киев Индипендънт“.

Изявлението на Зеленски дойде на фона на влошаващата се ситуация на бойното поле. Кирил Буданов, началник на украинското военно разузнаване (ВУР), заяви, че Украйна трябва да очаква да се сблъска с подновена руска офанзива в края на пролетта или началото на лятото, като настъплението ще се засили около източната част на Донбас.

„В момента окупаторът се готви да разшири настъплението си. И всички ние – украинците, войниците, държавата, партньорите – трябва да направим всичко, за да нарушим плана за настъпление на Русия“, каза украинският президент.

Русия вероятно се опитва да завземе колкото се може повече територии, преди на бойното поле да се усети въздействието на наскоро приетия от САЩ законопроект за помощ за Украйна.

„Часив Яр, град в Донецка област, остава една от ключовите цели на Русия, тъй като може да улесни по-нататъшното напредване към близките градове Костантиновка, Краматорск и Славянск“, твърди Олександър Павлик, командващ сухопътните сили на Украйна.

Според Павлик Русия има за цел да окупира напълно Донецка, Луганска и, ако е възможно, Запорожка област през 2024 г.

„Трябва да докажем, че окупаторът няма да успее да постигне целите си при никакви обстоятелства, без значение какво прави и колко жестоко действа. Украйна така или иначе ще победи“, добави Зеленски.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

Подобни статии

Back to top button