Любопитно

Жена осинови малко кученце от приют, без да подозира че е прибрала диво животно

Когато Кармен за първи път вижда малко кученце в приюта, то било на по-малко от месец. Жената се смилила над бебето и го прибрала. Бебето започнало да расте много бързо и скоро се оказало, че младата жена не е прибрала куче, а вълк. От малко кученце, животното се е превърнало в голямо диво животно, което трудно се побирало на задната седалка на автомобил.

ДНК тестът на красавеца показал 87.5% сив вълк, 8.6% сибирско хъски и 3.9% немска овчарка.

От приюта не казали нищо на жената за произхода на кученцето, най-вероятно самите служители не знаели какво необичайно животно са прибрали. Другите кучета избягвали животното, хората го хранели от шише. Бебето бързо свикнало с новата си къща, като се оказал необичайно независим, въпреки че проявявал силна привързаност към собственика си.

Първоначално кучето отказвало да изпълнява каквито и да било команди, въпреки че според Кармен бебето изглеждало така, сякаш разбира какво го моли да направи. По-късно кучето започнало да общува по-често със стопанката си.

Домашният любимец започнал да расте изключително бързо, това разтревожило стопанката му и тя го завела на ветеринар. Лекарят веднага установил, че това не е чистокръвно куче, а вълчи хибрид. Оказало се, че майката на кученцето е вълчица, а от баща си той е наследил гените на канадски вълк и хъски. Фактът обаче, че кученцето се сближило с хората в много ранна възраст, му помогнало да се адаптира и социализира.

Гените си казали думата и скоро малкото кученце се превърна в голям вълк. Благодарение на усилията на своята любима стопанка, домашният любимец се различавал от другите кучета само по размер, но по характер много приличал на типичния домашен любимец.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button