BulletinБългарияНа Фокус

Жена от старозагорското село Еленино откри обесено кучето си.

Животното избягало от двора на къщата, вероятно уплашено от фойерверките. Малко преди полунощ собственичката му – Ренета Петрова, го открила убито.

„От братовчед ми разбрах, че животното е избягало, докато е посрещал гости. Веднага започнах да го търся. Открих го в края на едната улица – проснато на земята. Никога не е ходило там. Изпитах неописуем ужас като го видях. Не мога да си представя кой би направил такова нещо. Кученцето ми беше малко и добро, никога не е нападало хора”, разказа жената.

Това е пореден случай на насилие над животно в Старозагорско през 2023 година. През декември м.г. беше намерено убито домашно куче в Павел баня, припомня БТА.

Полицията в Перник също разследва смъртта на куче, след като на 30 декември м.г., около час и половина преди полунощ, 35-годишен жител на пернишкото село Рударци подава сигнал в полицията, че е намерил мъртво домашното си куче.

Животното е открито в жилищен двор, собственост на 62-годишен местен жител. Ветеринар извършва на място аутопсия на четириногото. От дома на 62-годишния са иззети три ловни пушки и боеприпаси за тях.

Предприети са действия за установяване на евентуалната му съпричастност към смъртта на домашния любимец. Образувано е досъдебно производство и действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Върнаха на Галя родения вкъщи Буда, който нямаше ЕГН и ваксини

Подобни статии

Back to top button