Жена се оплака, че баща й я продавал два пъти

Жена се оплака, че баща й я продавал два пъти

29-годишна жена се оплакала в разградската полиция, че е продадена два пъти от баща си, като при втория случай той я принудил да живее с по-млад мъж от нея. Версията на бащата, обаче, е друга.

 

Пред НОВА ТВ той отрече, че я е продал втори път, но за първия път потвърди. „Като се ожениха в Холандия, тя беше напуснала бившия си мъж.

 

Две години стоя там и се запозна с това момче от Завет и се прибра. Нито ми се обадиха, нито нищо”, обясни бащата на момичето.

 

По думите му бащата на новия любим на дъщеря му бил притискан от семейството на предишния й съпруг. За това я върнал вкъщи. Тогава дошло мешерето, а жената вече спряла да приема бащата си като такъв. Решението било в полза на предишното й семейство – в Сушица.

 

„През 2005 година я продадох в Сушица. Беше на 14 години, непълнолетна. 6 000 лева взех. Живя там 13 години”, призна бащата на 29-годишната жена.

 

„В случая не става въпрос за общност и традиции. Става дума за маргиналност. Този баща е маргинален. Това, което трябва да се направи, е да се помогне на тези момичета още са малки”, коментира Теодора Крумова от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе”.

 

По думите му мешерето трябва да реши при кого да живее момичето. Народният съд няма други права.

 

„Тук трябва да се намеси българския съд и това е трябвало да стане преди 15 години”, категорична е Крумова.

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК