БългарияНа ФокусПоследни новини

Жената на Тенчо Тенев – съветник на премиера, се оплаква от домашно насилие през септември. Извадиха го сега

За домашно насилие срещу съпругата си е обвинен Тенчо Тенев, съветник на премиера акад. Николай Денков по пътна безопасност. Това е станало през септември м.г., но се разбра сега, пише „24 часа“. 

На 25 септември Тенев и съпругата му Златка имат скандал. След него Тенев излиза от дома си, а Златка се изнася и подава жалба. Тогава обвиняват Тенев. По това време той не е съветник на премиера. Заема поста от януари.

Оттогава Златка не живее с Тенев, а с децата си. Тя е оттеглила жалбата си вчера. Според запознати атаката срещу Тенев идва от Звезделин Колев, бивш зам. шеф на 4-о РУ в София. Именно то води разследването срещу Тенчо Тенев. Като шеф на столичния КАТ той уволнява Колев заради фалшиво медицинско за подновяване на шофьорската книжка. 

 В момента Тенев е съветник на правителството, чиито основен приоритет е борбата с домашното насилие. Самият Тенев каза пред „24 часа“, че това е атака срещу него с политически мотиви. Категорично отрече да е упражнявал насилие над съпругата си и обясни, че от 5 месеца не живеят заедно. 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Кобрата: Ще дам всичко, за да направим България световен шампион по бокс

Подобни статии

Back to top button