На ФокусПоследни новиниСвят

Жертвите в Турция и Сирия вече са над 35,000

Над 35,000 души са загинали и десетки хиляди са ранени след земетресението от миналата седмица, съобщава АФП. 

Все още има хора, които се спасяват от отломките, но спасителните операции затихват. Осем дни след бедствието шансът да се намерят оцелели е силно намален. 

Потвърденият брой на загиналите нарасна до 35 224 души. Официални лица и медици съобщиха, че 31 643 души са загинали в Турция и 3581 в Сирия след земетресението от 6 февруари, което е петото най-смъртоносно от началото на 21 век.

Организацията на обединените нации осъди неуспеха да се изпрати крайно необходимата помощ в разкъсваните от войната райони на Сирия и предупреди, че броят на жертвите ще нарасне още повече.

“Изпратете всичко, което можете, защото тук има милиони хора и всички те трябва да бъдат нахранени”, призова турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

В Кахраманмарас, близо до епицентъра, са разположени 30 000 палатки, 48 000 души са подслонени в училища, а други 11 500 – в спортни зали, каза той.

Въпреки че стотици спасителни екипи все още работят, усилията са приключили в седем части на провинцията, добави той.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

В град Ержин не е паднала нито една сграда и няма нито една жертва, кметът: Просто не позволихме незаконно строителство и не разрешихме никакви далавери

Подобни статии

Back to top button