BulletinБългарияПоследни новини

Живко Коцев: Четвърти българин е задържан за побоя над чужденци

Има четвърти задържан българин за побоя над чужденци, който е малолетен, съобщи главният секретар на МВР Живко Коцев. Той дойде на протеста пред МВР, където стотици тази вечер се събраха на протест срещу мигрантите у нас.

Двата побоя от 6 и 8 март не са свързани, посочи главният секретар.

„По отношение на случая от 8 март с нападнатите и набити британски студенти с пакистански произход се касае за грабеж. Към този час имаме четирима задържани. Притеснително е, че авторите на това престъпление са непълнолетни лица с богато криминално минало. Четвъртият е малолетен“, заяви Живко Коцев

„По случая от 6 март вече установихме пострадалите, общо пет души и имаме горе-долу яснота, че нападателите и пострадалите са имали взаимоотношения. Преди побоя е имало словесна свада между тях и впоследствие е възникнало напрежението. Лека телесна повреда с хулигански подбуди“, добави той.

Според Коцев проблемите с бежанците в центровете възникват предимно на битова основа и прерастват в побоища.

„Работим в тясна комуникация с ДАНС, ДАБ и другите структури, ангажирани с правоохраняването. Желанието на ръководството на ДАБ е охраната да се поеме от полицейски служители. Направили сме разчет, финансова обосновка и очакваме решение на Министерския съвет дали ще се съобрази с нашето становище. Охраната излиза много по-скъпо отколкото частните охранителни фирми“, каза още главният секретар на МВР.

Двама души са задържани за втория случай, станал на 6 март вечерта на бул. „Витоша“, близо до кръстовището с бул. „Патриарх Евтимий“. Единият от тях е сирийски гражданин, а другият е от Египет. Двамата не са бежанци и живеят в България легално.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.
За още новини от България кликнете ТУК

Протест в София: Не искаме мигранти

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button