You are currently viewing Зоран Заев побърза да честити на Радев минути след победата

Зоран Заев побърза да честити на Радев минути след победата

Македонският премиер Зоран Заев се е обадил на Румен Радев минути след края на изборния ден у нас, за да му честити победата. Това става ясно от публикация на Заев в социалната мрежа Фейсбук.

 

„Во телефонскиот разговор што го имав со Претседателот на Република Бугарија, Румен Радев, му ја честитав победата на претседателските избори и посакав добробит за нашиот сосед и за целиот бугарски народ“, написа Заев.

 

И даде заявки, че двамата са се разбрали за задълбочаване на диалога между София и Скопие за продължаване на сътрудничеството им в рамките на ЕС:

 

„Се согласивме дека Бугарија и Северна Македонија ќе продолжат низ дијалог и меѓусебно разбирање да бараат решенија во име на заедничката европска иднина.“

 

 

Съобщението на Заев идва в момент на опасения на патриотично настроените българи и партии, че новото правителство, начело с „Продължаваме промяната“ ще премахне ветото на България за започване на преговори за присъединяване между ЕС и Северна Македния, въпреки неспазването на Дговора за добросъседство от страна на Скопие. 

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК