БългарияПоследни новини

„Зверска“ хакерска атака срина системата за винетки на АПИ

Хакерска атака е извършена снощи по системата за електронните винетки. Това съобщи Николай Нанков, зам.-министър в МРРБ, цитиран от Дир.бг.

 

„Проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) я е определил дори като „зверска“, каза още Нанков.

 

В тази връзка по-рано днес от АПИ съобщиха, че е-винетки може да се закупят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП „Калотина“, ГКПП „Капитан Андреево“, ГКПП „Кулата“, Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Илинден“.

 

„Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки, временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“, „Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите „Cashterminal“ в мрежата на „Интеркапитал Груп“, обявиха от АПИ.

 

Днес е последната възможност за закупуване на седмична електронна винетка за камионите и автобусите над 3,5 тона.
От утре продажбата им за тежкотоварни превозни средства ще бъде преустановена. Причината е въвеждането на тол системата в търговска експлоатация от 1 март.

 

До 29 февруари за тежкотоварните автомобили ще могат да се купуват само дневни електронни винетки.

 

До дни хващат бандитите, съблекли дете в автобус, обеща общински съветник

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button