БългарияПоследни новини

БСП не иска партийната субсидия да е 1 лев

БСП се съгласява партийната субсидия да бъде намалена, но не на 1 лев, пишат от пресслужбата на социалистите в съобщение.

Националният съвет на БСП приел позицията червената парламентарна група да не се подкрепя предложението на ГЕРБ за 1 лев на действителен глас партийна субсидия.

Социалистите обаче отчитат силните обществени настроения срещу партийното финансиране. Затова пленумът на партията възлага на парламентарната група да започне експертен и политически дебат за намаляване на субсидията.

Предложенията на ПГ на БСП трябвало да отговарят на гражданските очаквания, но и да не застрашават функционирането на политическите партии в страната.

Полемики на пленума на БСП предизвика решението на руководството Петър Витанов да води групата на червените в европейския парламент. 

Смешно и парадоксално е Петър Витанов да води делегацията на социалистите в Европейския парламент, защото не знае къде е Страсбург и Брюксел.

Това заяви пред журналисти Георги Гергов преди пленума на БСП. Гергов е един от основните опоненти на Нинова в БСП.

Остро реагира и председателят на ПЕС Сергей Станишев, като нарече решението „поредното нелогично“. 

По думите му във връзка с предстоящото заседание на Националния съвет, той не е видял анализ, а по-скоро дейности, които са правени във връзка с кампанията, без истинска задълбоченост и отговор на въпросите, които вълнуват всички – защо социалистите отново са загубили евроизборите.

„Ако не се направи анализ, това означава замитане на съществуващи проблеми под килима. Това не е в интерес на БСП“, посочи Станишев.

Основната задача на провелия се днес пленум на левицата беше да анализира причините за загубата на евровота и да избере начина, по който ще се гласува за нов председател на партията след седмица.

Подобни статии

Back to top button