You are currently viewing Как опазиха богатствата вдовиците на българския ъндърграунд

Как опазиха богатствата вдовиците на българския ъндърграунд

Много от съпругите на убитите босове или на претендиращи за чист бизнес мъже от прехода запазиха богатството си. Вдовиците продължиха с легален бизнес. Някой от тях обаче просто го разпродадоха, изнесоха се зад граница, намериха си нови мъже и скъсаха с миналото.

Дарина Павлова- Мадам Мулти, съпругата на Илия Павлов

Тя не е обикновена съпруга, тя е фурия. Смъртта на Илия Павлов я накара да извади другото си лице- на свободна и разкрепостена, на жена, която иска да живее. Разбира се с богатството на своя мъж.
Тя от години живее зад граница, често попада в обективите на камерите. Присъства на светски събития, стъпва на червени килими и живее бохемски.
Сега често я спрягат за любовница на млади мъже. Но наскоро тя сподели болката си по Илия Павлов в социалните мрежи с думите: „Има празно място в сърцето ми, където беше ти…“.

Мая Илиева, съпругата на Георги Илиев- Главният

Мая Илиева, съпругата на създателя на ВИС Георги Илиев има добре развиващ се туристически бизнес в Доминиканската република и по нашето Черноморие.
ВИП дамата, която по принцип страни от публичност и има тайнствен ореол, нае ПР агенция, която да изгради новият й имидж.
Тя продаде прочутата марка „ВАИ Холдинг“ и скъса с миналото. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка.
В тон с традициите в подземния свят купувач на „ВАИ Холдинг“ е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров-Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като заместник-шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова.
Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая Илиева.
Без много шум бившата манекенка с помощта на доверени помощници управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.
Сега се говори, че има нов мъж до себе си, а и планира да напусне България.

Жената на Иван Тодоров-Доктора – Вилияна Петрова

Жената на Иван Тодоров-Доктора – Вилияна Петрова върти милионите му със замах. Говори се, че е предала бизнес нюха и на сина от боса – Теодор, който от малък живее и учи в Лондон.
Въпреки, че Вилиана и Иван Тодоров – Доктора се развеждат 4 години преди смъртта му, разводът е само фиктивен, за заблуда на данъчните и за да се сдобие ортакът на Доктора – Стивън, с български паспорт. Доктора бе убит с 15 куршума на 22.02.2006 г.
След убийството тя и синът й от Доктора – Теодор, са единствените наследници на състоянието му от около 500 млн. евро. Контрабандистът е подсигурил Теодор със завещание, оставящо парите на негово име, след като навърши 30 години. Майка му пък се е погрижила сумата да не намалее, а точно обратното.
С днешна дата почернената вдовица има къща в Лондон, а съседка й е вдовицата на Самоковеца – Ангелинка. Имотът се намира в един от най-престижните квартали – “Саут Кенсингтън”, където е и българското посолство. Тя има имоти и в Испания.

Съпругата на Фатик- Адриана Тюркмен

Противно на слуховете, че е фалирала и разпродала фирмите му, вдовицата на Фатик и дъщерите му си живеят доста добре. Освен на наследството на силовия бос, Адриана Тюркмен разчита и на собствения си бизнес. Двете с вдовицата на Жоро Илиев – Мая, са съдружнички във фирмата „А енд М“ и притежават верига фризьорски салони. Вдовицата на Константин Димитров-Косьо Самоковеца – Ангелинка.
Вдовицата на Константин Димитров-Косьо Самоковеца – Ангелинка наследи цялото му богатство.  Освен предполагаемите 200 милиона, с които разполага, тя е собственик и на имоти в Лондон за над 6 милиона евро.
Самоковецът беше застрелян през 2003 г. в Амстердам в компанията на любовницата си Цеци Красимирова. Ангелинка живее скромно и избягва да се появява на светски събития. Тя умело успя да опази имотите на мъжа си и излезе суха от дълбоките води на прокурорските обвинения и запори на имущества.
Дори спечели дело срещу България. Европейският съд по правата на човека в Страсбург присъди на вдовицата обезщетение от близо 430 000 евро, които  държавата ни плаща.
Става въпрос за дело за нарушено право на собственост, което тя и синът й Константин спечелиха още през март 2015 г.
След края на съдебните битки за наследството на мъжа си у нас, и тя вече е в чужбина. Освен имението в Лондон се сдобила и с имот в ЮАР.

Силвия Панагонова, вдовица на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле

Силвия Панагонова, вдовица на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле, не само успя да запази богатството му, а минимум го утрои. За оправната дама се твърди, че се занимава с наркотрафик, сводничество и е завзела курорта Слънчев бряг.
Въпреки че по документи в 10-етажния и с четири звезди сикаджийски хотел „Блу Пърл” в курортния град Милчо Бонев е съдружник със Стоил Славов – Телето и Братя Маргини, Панагонова отказвала да им даде дължимия процент от печалбата. Синът на Славов – Жоро Главата не предприел нищо за сега за пропуснатите ползи, Красимир и Николай Маринови също изкачвали, поне от уважение към показно разстреляния си приятел Бай Миле, с когото са сред основателите на борческата групировка СИК.
Освен по морето, еманципираната вдовица е завъртяла и строителен бизнес в София.  Има около 10 фирми.

Съпругата на Карамански- Галя Лукановска

Живеем редови живот като всички българи, душа носим, сърце носим, съвест имаме, казва публично вдовицата Галя Лукановск.
Никой не знае какво се е случило с милионите, които би трябвало да притежава Карамански. Ако са съществували, те или са скрити на такова място, че никой не може да ги открие, или са откраднати, без най-близките му да разберат.
Жената на Кръстника е категорична, че тя и децата й живеят съвсем скромно и не са си и помисляли за несметни богатства.
„Не живеем охолно, дъщерите ни са в частния бизнес, а аз им помагам“, споделя вдовицата на Карамански. Тя живее изключително скромно в апартамент в „Люлин“, който семейството притежава още докато Кръстника бе жив.
Галя е наследила само 2-3 от неговите фирми, свързани с търговия с разнообразни стоки и консултантски услуги. Приживе тя прощава на съпруга си доста прегрешения и изневери, включително и съжителството му с бившата тв водеща Нели Атанасова, от която има син, кръстен на негово име.
Освен него Кръстника има три дъщери. Момичетата – Десислава, Ралица и Александра, са от брака му с Галя.
Нароченият за българския капо ди тути капи е застрелян пред очите на 13 души в разгара на студентски купон в нощта на 20 декември 1998 г. във вила на ул. „Горска ела“ 22 в столичния кв. Симеоново. Екзекуцията му не прилича на знаковите убийства през 90-те години на миналия век, останали неразкрити.
Карамански е убит от познат, който слага край на живота му в пристъп на гняв и под влияние на алкохола. 33-годишният бизнесмен от Дупница Стефан Въжарски убива Карамански с 2 куршума. Твърде нелепа смърт за нарочен за кръстник на мафията.


източник: Flashnews

 

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.