Любопитно

Как опазиха богатствата вдовиците на българския ъндърграунд

Много от съпругите на убитите босове или на претендиращи за чист бизнес мъже от прехода запазиха богатството си. Вдовиците продължиха с легален бизнес. Някой от тях обаче просто го разпродадоха, изнесоха се зад граница, намериха си нови мъже и скъсаха с миналото.

Дарина Павлова- Мадам Мулти, съпругата на Илия Павлов

Тя не е обикновена съпруга, тя е фурия. Смъртта на Илия Павлов я накара да извади другото си лице- на свободна и разкрепостена, на жена, която иска да живее. Разбира се с богатството на своя мъж.
Тя от години живее зад граница, често попада в обективите на камерите. Присъства на светски събития, стъпва на червени килими и живее бохемски.
Сега често я спрягат за любовница на млади мъже. Но наскоро тя сподели болката си по Илия Павлов в социалните мрежи с думите: „Има празно място в сърцето ми, където беше ти…“.

Мая Илиева, съпругата на Георги Илиев- Главният

Мая Илиева, съпругата на създателя на ВИС Георги Илиев има добре развиващ се туристически бизнес в Доминиканската република и по нашето Черноморие.
ВИП дамата, която по принцип страни от публичност и има тайнствен ореол, нае ПР агенция, която да изгради новият й имидж.
Тя продаде прочутата марка „ВАИ Холдинг“ и скъса с миналото. Фирмата до последно беше свързвана с борческата групировка.
В тон с традициите в подземния свят купувач на „ВАИ Холдинг“ е вдовицата на друг висаджийски бос Димитър Димитров-Маймуняка. Подобно на Мая Илиева след смъртта на Димитров богатството му, натрупано като заместник-шеф на групировката и водач на силовите бригади, е наследено от официалната му приятелка Надя Иванова.
Чрез холдинга през годините бяха инвестирани милионите, изкарани от рекет, силово застраховане и трафик на дрога от Васил и Георги Илиеви, спомнят си криминалисти. След убийствата на двамата братя едноличен собственик на висаджийската структура стана Мая Илиева.
Без много шум бившата манекенка с помощта на доверени помощници управлява десетките фирми от елитния си фризьорски салон в центъра на София.
Сега се говори, че има нов мъж до себе си, а и планира да напусне България.

Жената на Иван Тодоров-Доктора – Вилияна Петрова

Жената на Иван Тодоров-Доктора – Вилияна Петрова върти милионите му със замах. Говори се, че е предала бизнес нюха и на сина от боса – Теодор, който от малък живее и учи в Лондон.
Въпреки, че Вилиана и Иван Тодоров – Доктора се развеждат 4 години преди смъртта му, разводът е само фиктивен, за заблуда на данъчните и за да се сдобие ортакът на Доктора – Стивън, с български паспорт. Доктора бе убит с 15 куршума на 22.02.2006 г.
След убийството тя и синът й от Доктора – Теодор, са единствените наследници на състоянието му от около 500 млн. евро. Контрабандистът е подсигурил Теодор със завещание, оставящо парите на негово име, след като навърши 30 години. Майка му пък се е погрижила сумата да не намалее, а точно обратното.
С днешна дата почернената вдовица има къща в Лондон, а съседка й е вдовицата на Самоковеца – Ангелинка. Имотът се намира в един от най-престижните квартали – “Саут Кенсингтън”, където е и българското посолство. Тя има имоти и в Испания.

Съпругата на Фатик- Адриана Тюркмен

Противно на слуховете, че е фалирала и разпродала фирмите му, вдовицата на Фатик и дъщерите му си живеят доста добре. Освен на наследството на силовия бос, Адриана Тюркмен разчита и на собствения си бизнес. Двете с вдовицата на Жоро Илиев – Мая, са съдружнички във фирмата „А енд М“ и притежават верига фризьорски салони. Вдовицата на Константин Димитров-Косьо Самоковеца – Ангелинка.
Вдовицата на Константин Димитров-Косьо Самоковеца – Ангелинка наследи цялото му богатство.  Освен предполагаемите 200 милиона, с които разполага, тя е собственик и на имоти в Лондон за над 6 милиона евро.
Самоковецът беше застрелян през 2003 г. в Амстердам в компанията на любовницата си Цеци Красимирова. Ангелинка живее скромно и избягва да се появява на светски събития. Тя умело успя да опази имотите на мъжа си и излезе суха от дълбоките води на прокурорските обвинения и запори на имущества.
Дори спечели дело срещу България. Европейският съд по правата на човека в Страсбург присъди на вдовицата обезщетение от близо 430 000 евро, които  държавата ни плаща.
Става въпрос за дело за нарушено право на собственост, което тя и синът й Константин спечелиха още през март 2015 г.
След края на съдебните битки за наследството на мъжа си у нас, и тя вече е в чужбина. Освен имението в Лондон се сдобила и с имот в ЮАР.

Силвия Панагонова, вдовица на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле

Силвия Панагонова, вдовица на сикаджийския бос Милчо Бонев-Бай Миле, не само успя да запази богатството му, а минимум го утрои. За оправната дама се твърди, че се занимава с наркотрафик, сводничество и е завзела курорта Слънчев бряг.
Въпреки че по документи в 10-етажния и с четири звезди сикаджийски хотел „Блу Пърл” в курортния град Милчо Бонев е съдружник със Стоил Славов – Телето и Братя Маргини, Панагонова отказвала да им даде дължимия процент от печалбата. Синът на Славов – Жоро Главата не предприел нищо за сега за пропуснатите ползи, Красимир и Николай Маринови също изкачвали, поне от уважение към показно разстреляния си приятел Бай Миле, с когото са сред основателите на борческата групировка СИК.
Освен по морето, еманципираната вдовица е завъртяла и строителен бизнес в София.  Има около 10 фирми.

Съпругата на Карамански- Галя Лукановска

Живеем редови живот като всички българи, душа носим, сърце носим, съвест имаме, казва публично вдовицата Галя Лукановск.
Никой не знае какво се е случило с милионите, които би трябвало да притежава Карамански. Ако са съществували, те или са скрити на такова място, че никой не може да ги открие, или са откраднати, без най-близките му да разберат.
Жената на Кръстника е категорична, че тя и децата й живеят съвсем скромно и не са си и помисляли за несметни богатства.
„Не живеем охолно, дъщерите ни са в частния бизнес, а аз им помагам“, споделя вдовицата на Карамански. Тя живее изключително скромно в апартамент в „Люлин“, който семейството притежава още докато Кръстника бе жив.
Галя е наследила само 2-3 от неговите фирми, свързани с търговия с разнообразни стоки и консултантски услуги. Приживе тя прощава на съпруга си доста прегрешения и изневери, включително и съжителството му с бившата тв водеща Нели Атанасова, от която има син, кръстен на негово име.
Освен него Кръстника има три дъщери. Момичетата – Десислава, Ралица и Александра, са от брака му с Галя.
Нароченият за българския капо ди тути капи е застрелян пред очите на 13 души в разгара на студентски купон в нощта на 20 декември 1998 г. във вила на ул. „Горска ела“ 22 в столичния кв. Симеоново. Екзекуцията му не прилича на знаковите убийства през 90-те години на миналия век, останали неразкрити.
Карамански е убит от познат, който слага край на живота му в пристъп на гняв и под влияние на алкохола. 33-годишният бизнесмен от Дупница Стефан Въжарски убива Карамански с 2 куршума. Твърде нелепа смърт за нарочен за кръстник на мафията.


източник: Flashnews

 

Ако статията Ви е харесала, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още любопитни материали цъкнете ТУК.

Васил Илиев – младият гангстер, които покори ъндърграунда

Подобни статии

Back to top button