Любопитнохороскоп

8 Риби, които ще останат в историята завинаги!

Представителите на зодия Риби винаги са били загадъчни, мистични и прозорливи. Рибите са чувствителни, емоционални и не се страхуват от това да споделят…

Елизабет Тейлър

Елизабет Роузмънд Тейлър, е англо-американска актриса. Удостоена е с Орден на Британската империя. От 1957 до 2005 г. е удостоена с общо 36 награди и 6 отделни номинации за награда. Получила е 3 награди „Оскар“ – 2 за най-добра женска роля (за 1960 и 1966 година) и 1 специална (1993 г.). Наричана е „кралицата на Холивуд“ в периода на неговия разцвет. Има звезда на Холивудската алея на славата. Елизабет Тейлър е първата актриса, чиито хонорари се изчисляват на милиони долари. Нейният личен живот също е обект на голямо внимание – не на последно място и заради осемте ѝ брака. През 1999 г. Американският филмов институт я нарежда на 7-мо място сред 100-те най-добри актриси за всички времена.

Джордж Вашингтон

Джордж или Георг Вашингтон е американски генерал и политик, известен като първия президент на САЩ (1789 – 1797). Вашингтон е главнокомандващ на Континенталната армия по време на Американската война за независимост (1775 – 1783), както и председател на Конституционния конвент от 1787 г.
За ролята, която играе в осигуряването на американската независимост, Джордж Вашингтон е признат от американските правителства за една от най-значимите фигури в историята на САЩ. За разлика от мнозина революционни водачи, които се стремят да запазят спечелената власт и така се превръщат в монарси или диктатори, Вашингтон доброволно се отказва от нея. Като полага основите в създаването на най-силната и влиятелна държава в Северна Америка и света, заслужава още приживе почетната титла „баща на нацията“.

Джон Бон Джоуви

Джон Бон Джоуви е американски музикант, композитор и певец, основател и вокалист на групата Бон Джоуви. Роден е на 2 март 1962 г. в Пърт Амбой, щат Ню Джърси. Когато е на 4 семейството му се мести в град Сейървил, живее в Манхатън. Женен е за Доротеа Хърли и заедно имат четири деца.
Освен музикант, Джон Бон Джоуви е и актьор. Участвал е в сериалите „Али Макбийл“ и „Сексът и градът“ и в предизборната кампания за президент на Джон Кери. Притежава и отбор по американски футбол – Филаделфия Соул, заедно с Ричи Самбора. На 9 май 2009 г. Джон е въведен в Залата на славата на Ню Джърси. На 18 юни 2009 г., заедно със Самбора е въведен в Залата на славата на авторите на песни .

Джони Кеш

Джон Р. Кеш  известен като Джони Кеш (Johnny Cash) е американски певец, автор на песни и писател, носител на няколко награди „Грами“.
Макар че е известен преди всичко като емблематична фигура на кънтри музиката, някои от песните му навлизат и в други стилове, като рокабили, рокендрол, блус, фолк и госпъл. Джони Кеш е известен със своя специфичен плътен глас, с характерния ритмичен звук на своята поддържаща група „Тенеси Трий“ и със своето тъмно облекло, на което дължи прозвището си „Човекът в черно“.
Голяма част от песните на Джони Кеш, особено тези от края на неговата кариера, отразяват темите за скръбта, моралните изпитания и изкуплението. Някои от най-популярните му песни са „I Walk the Line“, „Folsom Prison Blues“, „Ring of Fire“, „Get Rhythm“ и „Man in Black“. Автор е и на хумористични песни, като „One Piece at a Time“ и „A Boy Named Sue“, както и на „Jackson“, дует с бъдещата му съпруга Джун Картър.

Алберт Айнщайн

Алберт Айнщайн е немски физик–теоретик, философ и писател от еврейски произход, работил през голяма част от живота си в Швейцария и Съединените щати. Той е смятан за един от най-влиятелните и известни учени и интелектуалци за всички времена, неговото лице е едно от най-разпознаваните във всички части на земното кълбо, а често е определян и като бащата на съвременната физика.
Името на Айнщайн се свързва с популярното уравнение E=mc^{2} за еквивалентност на маса и енергия. През 1921 г. получава Нобелова награда за приноса си към теоретичната физика и особено за откриването на закона за фотоелектричния ефект.

Стив Джобс

Стив Пол Джобс е американски предприемач и изобретател. Той е съосновател, председател на съвета на директорите и главен изпълнителен директор на Apple Inc. Заемал е длъжността изпълнителен директор на Pixar Animation Studios, а през 2006 г. става член на съвета на директорите на The Walt Disney Company след закупуване на Pixar от Disney. Продуцент е на филма Играта на играчките (1995).
Джобс е знакова фигура в света на високите технологии. MarketWatch го определя като CEO на десетилетието, а списание Fortune го поставя начело в класацията на най-умните хора в света на високите технологии. Оглавява класацията на MediaGuardian като № 1 в медийния бизнес през 2010 г.

Ники Лауда

Андреас Николаус „Ники“ e австрийски състезател от Формула 1, професионален пилот и предприемач. Роден е на 22 февруари 1949 година, във Виена, Австрия.
Участва в състезания от 1971 до 1979 и от 1982 до 1985. Има 172 старта, от които 54 са били с подиум, а 25 са завършили с победа. На 1 август 1976 Лауда катастрофира на пистата Нюрбургринг и бива блокиран в горящия си автомобил. Той е спасен от трима други пилоти и въпреки че веднага след катастрофата е в съзнание и може да стои прав, впоследствие изпада в кома. Ники Лауда получава тежки изгаряния на кожата и белите дробове, но въпреки това се завръща на пистата шест седмици след катастрофата си.

Кърт Кобейн

Кърт Доналд Кобейн, по-известен като Кърт Кобейн, е американски певец и музикант, роден на 20 февруари, 1967 г. в Абърдийн, и починал 5 април, 1994 г. в Сиатъл. Кобейн е лидер на сиатълската гръндж група Нирвана. Той е текстописец и композитор на групата, свирещ на китара и изпълняващ главните вокали. През 90-те години на 20 век се превръща в една от най-големите знаменитости в гръндж музиката, въпреки че той самият да не е желал да става знаменитост, нито пък се е чувствал комфортно да е такъв. Повлиян от музиката на големите рок групи от 1970-те и пост-пънка от 1980-те, Кърт се отдава на едно ново течение, което по-късно ще се превърне в основна музикална вълна на 1990-те. Обявен от много медии и списания за изпълнител на последното десетилетие на 20 век, Кърт, заедно с Нирвана, издигат грънджа на световната сцена и превръщат този стил в символ на младото поколение, от този период.  

 

Ако статията ви е харесала моля, последвайте ни във Facebook – Bulletin.bg

20 факта за рибите, които ще ви помогнат да ги разберете

Подобни статии

Back to top button