БългарияНа Фокус

Цветанов: Лоша дума за премиера няма да кажа, той може да говори каквото си иска

Доскорошният зам.-председател на ГЕРБ и по-отдавнашен депутат и председател на парламентарната група на партията в Народното събрание Цветан Цветанов коментира решението за напускането от негова страна на всички постове в партията.  Той бе категоричен, че няма да каже лоша дума срещу Борисов.

“Няма да кажа лоша дума за Борисов, 18 години сме работили заедно… Аз ще оставя без коментар думите на премиера.  Решението, което взех е в продължение на 40 дни, бях коректен, лоялен, не казах и една дума. Не смятам, че е редно, може би е само негово право да дава оценки на всеки един от нас, но аз смятам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре да запазиш хладнокръвие, да бъдеш уверен в това, което си взел като решение”, каза Цветанов в интервю за БТВ.

Все пак обаче бившият втори човек в ГЕРБ заяви, че не е виждал подобни действия от страна на председателя на партията през всичките си години работа с него. Относно решението на подаде оставка Цветан Цветанов каза, че го е обмислял 40 дни и го е взел осъзнато.

“Взех решението, разсъждавайки над 40 дни и когато отидох при Борисов във вторник, само да уточня, че предишната вечер говорих със съпругата си до 2 през нощта. Проведохме 3 часа и половина разговор. Третият вариант беше да остана в партията, но да нямам никакви контакти и изяви, но това редно ли е?”, попита Цветанов. “Казах, че вариантите са само два, или работим както досега, или си тръгвам. Идва един момент, когато единият казва, че вече не си нужен, аз това нещо го усещам. Усещам, че има недоверие, което не е съществувало досега”, заяви Цветанов.

Припомняме, че до оставката на Цветан Цветанов като депутат се стигна след появилата се информация, че той е закупил луксозен апартамент в столичен квартал на цени по-ниски от пазарните, а в замяна на това са били направени законодателни промени по негова инициатива, които да облагодетелстват строителната компания “Артекс”, изградила сградата.

В интервюто си за БТВ днес Цветанов отново каза, че  е заменил двата си апартамента от 200 квадрата със жилище, което е 239 квадрата и е доплатил 100 000 лв.

Заради т.нар. от медиите случай “Апартаментгейт” оставки подадоха и Цецка Цачева като министър на правосъдието и двама зам.-министри.

Подобни статии

Back to top button