БългарияПоследни новини

Ще останат ли обединени „Обединени патриоти“?

Резултатът от европейските избори разпали с нова сила междуопсобиците в коалицията „Обединени патриоти“, в която влизат НФСБ, ВМРО и „Атака“. След като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини ВМРО в купуване на ромски гласове, воеводите отговориха, че нападките са необосновани.

Към обвиненията се присъедини и лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който стигна и по-далеч – посочи и ГЕРБ, БСП и ДПС за учатници в схема за купуване на гласове. Припомняме, че от трите патриотични формации само партията на Красимир Каракачанов вкара двама депутати в ЕП.

Самият той коментира скандалите в коалицията, казвайки, че тя едва ли ще оцелее. По думите му Волен Сидеров е свободен да напусне, когато поиска.

„Няма да ставам звероукротител. Още миналата година ноември месец свалих синята каска и казах: „До тук““, изтъкна Каракачанов във връзка с поредните обвинения от страна на Волен Сидеров, отправени вчера, че резултатът на ВМРО на европейските избори не идва от честен вот. 

Министърът на отбраната прикани Сидеров да погледне резултатите от изборите по секции и да види кой печели най-много от ромските гласове. 

„Препоръчвам му на г-н Сидеров да си погледне резултатите в Ямбол и да види 3-4 цигански секции – бие ГЕРБ, бие ДПС включително. Това сигурно е по любов. Социологията е ясна – 0.03% от ромите са гласували за ВМРО. Това прави по-малко от 450 гласа. Това ли решава изборите. Ще му ги подаря тези гласове, но и те няма да му стигнат да прескочи 1%. Шумът, който се вдига от моя „партньор“ на практика скрива истинските купувачи на ромски гласове“, коментира Каракачанов в интервю за НОВА ТВ.

СДЕЛКАТА ЗА F-16

Министърът на отбраната коментира и сделката за изтребителите. Над 1,6 млрд. долара е сума, на която България няма да се съгласи, обясни Каракачанов по повод предлаганото засега от САЩ: „Те дават таван, до който американското правителство може да сключи договор. Това не означава, че България ще се съгласи или ще плати такава цена“.

Още се преговаря, но компромис с въоръжението и поддръжката няма да се прави, категоричен е министърът. Очаква се договорът за нови изтребители за Военновъздушните сили да бъде сключен до края на лятото.

Подобни статии

Back to top button