Любопитно

13 поверия за късмет, здраве и любов, в които е вярвала Ванга!

Всеки си има поверия, традиции и ритуални, които спазва в хубави и трудни моменти, в това число включваме и самата Ванга. Днес ще ви запознаем с част от тези поверия, в които е вярвала и баба Ванга…

Подкова за късмет
Според някои вярвания, ако си окачите окова в спалнята, тя ще ви пази от кошмари. Също така ако сложите 3 подкови до главата на болен – той скоро ще оздравее. В Европа традицията повеля подковата да се поставя с дъгата надолу. Така тя наподобява чаша – като символ на плодородие и богатство. Подкова с дъга нагоре, сложена до вратата, гарантира хармония и спокойствие в дома. Най-голям късмет носи подкова, открита на пътя и то при пълнолуние.

И Ванга е вярвала, че ако на прага има подкова или православен кръст – късметът никога няма да излезе от къщата.

Коминочистачът
Рядко ги виждаме. Може би и затова сме решили, че ни носят късмет. В миналото да ти се запуши комина е било огромно нещастие. Затова появата на коминочистач в точния момент – се приема като спасение за домакините. И тъй като в днешно време коминочистач се среща все по-рядко – „тайничко го докоснете и на шега и за късмет“.

Игла за късмет

Сложете голяма игла на видно място около входната врата. Може да я закачите и на завеса. “Против уроки да защитите себе си и любимите си хора, е необходимо да използвате игли”, съветвала баба Ванга. 

Мед за късмет

Всички знаем за здравословните ползи от меда. Но баба Ванга го посочвала и като източник на спокойствие и успех: “Мед в къщата – просперитет в къщата“, казвала пророчицата.

Да чукна на дърво

Да чукнеш на дърво е начин да потърсиш помощ от висша сила, за да те опази от неприятности навсякъде по света. Смята се, че изразът се е появил ще преди 2-3 хиляди години. Тогава хората вярвали, че в дърветата, и най-вече дъбовете, са живеели добри божества. Щом даден човек бил застрашен от нещо, той почуквал по дънера на дървото с дясната си ръка. По-този начин сигнализирал на божеството, че се нуждае от помощ.

Четирилистна детелина

Всеки човек докато се разхожда край някоя поляна поне веднъж е поглеждал към примамливите детелини, повечето – само с три листа. Но надеждата, че ще открие своята четирилистна детелина винаги остава – за да му сбъдне всички мечти. Счита се, че четирите листа на детелината символизират Вярата, Любовта, Късмета и Надежда. Но най- интересното е, че почти в целия свят се смята, че който намери такава четирилистна детелина, тя ще му донесе късмет и благоденствие!

Огледалце в джоба ни пази от лоши очи.

Ако ни срещне недоброжелател и имаме огледалце в джоба – не трябва да се притесняваме от лошите помисли. Те ще се отразят в него и така цялата негативна енергия ще се върне към източника. Затова и някои съветват да закачим огледалце от външната страна над вратата или прозореца.

За любов

Според някои вярвания ако неволно счупите чаша пълна с вино, това означава, че ще срещнете голямата си любов.

Целувка в Новогодишната нощ

Точно в полунощ на Нова година трябва да целунем някого – без значение дали е гаджето, роднина или приятел. Целувката в първите секунди на новата година гарантирала топлина, хармония и любов през следващите 365 дни.

За финансов баланс

За да има баланс във финансите е по-добре парите да се дават с дясната ръка, а да се взимат с лявата. Не давайте пари на заем в понеделник или в неделя. Рискувате или да не си получите заема, или връщането му да се удължи във времето.

Солта привлича късмета

Ако усещате, че късметът ви се изплъзва – поръсете в дома си всички первази със сол. Тя трябва да остане там докато късметът ви се върне. След това я приберете в торбичка, без да я докосвате с ръце и я заровете.

Ставайте от леглото с десния крак

Ако искате успешен ден и късмет във всичко – сутрин ставайте от леглото като стъпвате първо с десния крак, след това с левия. И ако сте обули вече едната обувка на излизане, не търсете другата – трябва първо да ги намерите и двете – и тогава да започнете да ги обувате.

Източник: Флашнюз

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО

 

9 Факта за Невена Коканова, които ни напомнят колко велика беше тя!

Подобни статии

Back to top button