БългарияЛюбопитноПоследни новини

16-годишната Антония е Царица на розите 2023 в Карлово

16-годишната Антония Лалова е Царица на розите 2023 г.

Празникът на маслодайното цвете започна днес с ритуала „Розобер“ в розовите градини край Карлово. Фолклорни състави и кукери поканиха с изпълненията си гостите на розобер.

Под звуците на Военния духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада, на централния площад „20-ти юли“ дефилираха участниците в празничното шествие.

Приветствия отправиха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова и кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.


„Празникът е една от традициите ни, която поддържаме с обич. За нас следват най-прекрасните, най-уханните дни, съчетали природната красота с красотата на Цариците на розата. Последните години не са леки за производителите и преработвателите на маслодайна роза. Въпреки това всички те работят здраво, не се плашат от трудностите. Днес, скъпи съграждани, изказвам нашето уважение към тях. Тези хора заслужават нашата почит, аплодисменти за тях!“, каза кметът.

Царица на розите
БГНЕС

Той връчи 24-каратовата златна роза на Антония Лалова.

Туристи от Япония и от други страни останаха очаровани от древните български традиции и обичаи, които пресъздадоха самодейците.

След церемонията на площада хората имаха възможност да се радват на фолклорни и танцови прояви, на мобилни работилници и фотоизложби, а в Историческия музей в Карлово бе представена демонстрация на розоварене и дегустации на продукти от роза.

Повече от любов: Мъж засади хиляди цветя, за да зарадва сляпата си съпруга

Подобни статии

Back to top button