Любопитно

Повече от любов: Мъж засади хиляди цветя, за да зарадва сляпата си съпруга

Едно цвете може да говори много за вашите намерения, но какво казват хиляда? Невероятно романтичен жест на мъж към своята съпруга може би ще ви даде отговор на въпроса.
Мистър и г-жа Куроки се оженили през 1956 г., а г-жа Куроки се присъединила към съпруга си в неговата ферма за мляко в Шинтоми, Япония, съобщава The Telegraph. Двойката живеела пълноценен живот и имала две деца. След 30 години брак двойката планирала да се оттегли и да пътува из Япония, но тези планове скоро били разбити.
Когато е на 52 години, г-жа Куроки губи зрението си поради усложнения от диабет. Слепотата ѝ я сломява и тя започна да стои вкъщи по цял ден. Г-н Куроки знаел, че жена му е депресирана и искал да направи нещо, за да я развесели.
Г-н Куроки забеляза, че някои хора спират, за да се възхищават на малката му градина от розови цветчета шибазакура (известна още като Moss phlox) и му хрумна идея. Не можеше да заведе жена си, за да види света, така че трябваше да накара света да дойде при жена му.
Г-н Куроки решил да засади повече цветя в градината си, надявайки се те да привлекат повече посетители и да развеселят жена му. Знаел, че тя няма да може да ги види, но ще може да ги помирише, а приятният им аромат може да ѝ донесе радост. Г-н Куроки прекарал две години в засаждането на хиляди цветя, само за да може да предизвика усмивка на лицето на жена си, пише „Канал 3“.
Планът проработил и зашеметяващата градина започнала да привлича посетители. Десетилетие след като г-н Куроки засадил за първи път градината, невероятната любовна история зад нея превърнала млечната ферма в селската Япония в основна туристическа атракция.
Градината привлича до 7000 души на ден, когато цветята цъфтят през март и април. Краварникът им, който някога е приютявал 60 крави, е превърнат в екран, разказващ любовната им история. Най-важното е, че г-жа Куроки обича посетителите и може да бъде видяна да се разхожда из градината и да се усмихва.
Текст: glasnews

Подобни статии

Back to top button