БългарияНа ФокусПоследни новини

17-годишен убил 64-годишния овчар от Скутаре заради 60 лв.

Стана ясна причината за убийството на 64-годишния овчар Живко от Скутаре – 17-годишен младеж, с който са работили на същия селскостопански обект, му е искал още 60 лева и Живко е нямал да му даде. 

Според прокуратурата в Пловдив, младежът поискал пари от възрастния мъж, той му дал всичко, но сумата не била достатъчна. Извършителят продължил да настоява и се стигнало до удари.

Както “24 часа” писа, тялото на Живко е открито на 13 септември. Първоначално полицаите смятали, че става въпрос за самоубийство. Аутопсията обаче показала вътрешни травми и разследването е било преквалифицирано за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда.

Убийството е извършено 3 дни преди откриването на трупа. “Може да изглежда като елементарен случай – едно битово убийство, но в разследването бяха вкарани много усилия. Участваха служители на Главна дирекция “Национална полиция”, както и на Института по психология”, заяви шефът на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

17-годишният няма криминално минало. Вчера Окръжният съд в Пловдив му е определил най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. “След редукцията на наказанието, на която има право понеже е непълнолетен, законът предвижда от 5 до 12 години затвор”, обясни прокурор Андреева.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Полицаят, прострелял крадеца в София може да се размине без обвинение

Подобни статии

Back to top button