BulletinНа ФокусПоследни новиниСвят

24-годишният Анри спрял сириеца, който ръгал деца с нож във Франция

24-годишен католик на поклонение в катедралите на Франция се е намесил по време на инцидента, когато 31-годишният сириец във Франция е започнал да ръга деца с нож на детска площадка в град Анси.

Героят се е казвал Анри и е използвал своята тежка раница да препречи пътя на сириецът, който е бил въоражен с нож и е искал да продължи да напада децата на площадката. На няколко от видеотата от инцидента се вижда как Анри безстрашно се изправя пред сириецът и дори го гони от мястото на инцидента. Полицията в града впоследствие докладва, че Анри е помогнал на полицията да го спре и е бил ранен от сириецът. Други източници споделят, че Анри дори е прострелян от полицията, която се е опитвала да спре нападателят. 

Той е бил във Франция на поклонение, в което е посещавал катедралите на държавата. Той заяви впоследствие, че величествените катедрали и „божествена сила“ са го призовали да се намеси и да спаси децата от безмилостният нападател.

„Пресякох кървавия път и нещо отвътре ме накара да действам за да защитя чистите и невинни – тези деца, които бяха нападнати. Не знам дали беше божествена намеса. Усетих прилив на сила. За мен беше напълно неприемливо деца да се нападат по този начин и действах както можах.

Анри е бил ранен, но споделя, че веднага след като сириецът е бил заловен е започнал да се моли за живота на децата. 

„Много хора се държат сякаш съм герой, но за мен това е абсурдно, защото според мен всеки французин трябва да се държи по този начин“, споделя той.

Много французи призовават президента на страната Еманюел Макрон да даде на Анри най-високата чест на държавата за героичната му постъпка – Ордена на почетния легион.

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от света кликнете ТУК

Четири деца на по 2-3 години наръгани с нож от сирийски бежанец във Франция

Подобни статии

Back to top button