БългарияПоследни новини

25-годишна родилка ослепяла необратимо след преболедуване на коронавирус

„Родилка на 25 години ослепя след COVID инфекция. Вирусът причинява повишена съсирваемост на кръвта, уврежда целия организъм, включително и белите дробове“, каза началникът на клиниката по очни болести в Александровска болница доц. Александър Оскар пред bTV.

 

,„Пандемията причинява сериозни поражения на целия организъм, включително и през зрението минава и през зрението. През последните две години се сблъскваме с трайни увреждания, включително и необратима слепота заради коронавируса“, каза офталмологът.

 

По думите му тези случаи не са чести, но повечето от тях минават през клиниката, която ръководи. „Делта“ вариантът не е по-различен от предишните варианти.

 

В Александровска болница 80% от лекарите са ваксинирани, а в очната клиника – над 90%. Доц. Оскар призова всички да се ваксинират, избегнат тежките последствия от коронавируса.

 

Лекарят благодари за благотворителните инициативи и разказа, че апаратурата, с която е оперирано бебе, родено в 26-та гестационна седмица, е дарена от „Българската Коледа“, затова и той се е включил в инициативата тази година.

 

Кирил Петков разкри кога ще са ясни имената на министрите и обяви: Всяка партия сама ще кадрува в министерството си

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Прочетете също
Close
Back to top button