3 чудовища, които са много по-страховити от динозаврите…

3 чудовища, които са много по-страховити от динозаврите…

Този път ще ви запознаем с чудовища, които са напълно реални и са обитавали нашата планета. Въпреки това, те са не по-малко страшни и опасни от всички създания, които обитават предимно теориите…

Симбакубва

Изключително напомня на котките в днешно време, симбакубва е живял преди над 20 милиона години. Размерите му били впечатляващи, а теглото достигало до 2 тона!  В менюто му влизали всякакви същества, включително и значително по-големи от него наподобяващи днешните слонове, хипопотами и носорози. 

Чудовища

Андрюсархус

Този звяр е бил дълъг колкото съвременен автомобил от голям размер и е бил висок около 2 метра, тежал е поне 1.5 тона, а интересното е, че е бил бозайник.  Хищното създание е живяло преди около 40 млн години, като сега ще ви запознаем и с естествения му враг… 

Чудовища

Ентелодонт

Макар да прилича на днешните прасета, ентелодонта е бил много, много по-опасен. Въпреки, че е всеяден, учените смятат, че е бил изключително опасен и агресивен за всички същества обитавали неговото време. Огромните му размери са впечатляващи, височината му е била над два метра, теглото близо тон, а на база размерите на черепа мозъкът му е бил с размерите на ябълка. 

Кое от тези чудовища най-много ви впечатли? Напишете ни лично съобщение на страницата и ще направим статия само за него!

За още интересни статии ни последвайте във Facebook

Може да погледнете и категорията ни ЛЮБОПИТНО