Любопитно

49-години брак: Майкъл Кейн и красивата му съпруга, спасила го от алкохолизма

Сър Майкъл Кейн е работил по повече от 100 филма . Той е един от онези актьори, които са търсени на всяка възраст, но в началото на кариерата си той трябвало да приема всяка роля, която му предлагат и не му е било никак лесно. Смята, че дължи успеха си на жената, която е срещнал и тя е донесла стабилност в живота му. И така, вече 49 години Шакира Бакш е негова съпруга и партньор. Историята за това как са се запознали вероятно е също толкова впечатляваща, колкото и кариерата на Майкъл Кейн.

Bright Side се вдъхнови от любовната история на този британски актьор и реши да я сподели с вас.


Шакира и Майкъл Кейн с дъщеря си Наташа, 1973 г

Шакира Бакш е от Гвиана. На 16 години напуска училище и започва работа като секретарка в клон на американска компания. В резултат на антиамериканските протести офисът е разрушен и тя дори има белег на лицето си и до днес, като напомняне за тези събития.

Тъй като животът в родината й бил труден, единствената цел на Шакира била да напусне страната. Участието в конкурс за красота й дава този шанс. Когато печели титлата „Мис Гвиана“, тя продължава да се състезава в конкурса „Мис Свят“ през 1967 г., където печели трето място .

Участието в „Мис Свят” е началото на международната й кариера на модел, като и дава шанс да остане в Лондон. В резултат на това тя се появява в телевизионна реклама, в която Кейн я вижда за първи път.

Първите 10 години от кариерата на Майкъл Кейн били трудни и както самият той каза, приличали повече на хаос, отколкото на рай. През този период той се запознава с първата си съпруга, актрисата Патриша Хейнс.

Майкъл си спомня, че е преминал през много разрушителни неща, които са били тежки за душата му. Миел чинии в ресторант, работил в пералня и бил помощник водопроводчик. Той получил някои малки актьорски роли, но те били малко и рядко. Той смятал, че Патриша е по-талантлива и има повече шансове да успее във филмовата индустрия.

7 години по-късно бракът им се разпада. Според Майкъл той е бил твърде млад и незрял, за да се справи с бедността си и личните и професионални неуспехи. 2 години по-късно той продължава да прави филми и играе ролята на лейтенант-аристократ в Zulus , което в крайна сметка го прави известен. Девет години след развода си през 1971 г., Майкъл среща жената, с която е трябвало да изживее по-голямата част от живота си.

Майкъл си спомня вечерта, в която видял бъдещата си съпруга за първи път в своята автобиография . Той и неговият приятел Пол гледали предаване по телевизията, когато видели реклама на Maxwell House и Майкъл вече посягал към дистанционното, когато нещо привлякло вниманието му.

На заден план танцувало момиче и той просто не можел да откъсне очи от нея. Актьорът си спомня: „Сърцето ми започна да бие силно и дланите ми се изпотиха.“ Когато лицето й беше показано в близък план, Майкъл седнал пред телевизора на колене, за да я види по-добре.

Объркан, Пол попита: „Какво става с теб?“

Майкъл каза: „Това момиче е невероятно.“

Пол каза: „Знам. Сега какво?”

Тогава актьорът казал: „Искам да се запозная с нея“. Когато Пол проучил нещата осведомил Майкъл, че тя живее в Бразилия, Майкъл го попитал дали би пътувал с него, за да я види. Пол просто отговорил: „Ти си ненормален, приятелю.“

За щастие се оказало, че моделът не е от Бразилия, а е от Британска Гвиана (днес това е Гвиана в Южна Америка), но живее и работи в Лондон.

Впечатлен от красивата жена, Кейн, който вече е доста успешен актьор с номинация за „Оскар“ и върви по пътя към втората номинация, използва връзките си в шоубизнеса, за да се сдобие с номера на Шакира.

В продължение на 10 дни Кейн звъни на модела, за да я кани на среща. В крайна сметка тя се съгласява, колкото да го накара да спре.

Преди да се запознаят, Майкъл пиел по бутилка водка и пушил по няколко кутии цигари на ден. Според актьора той едва ли би оцелял още дълго, ако не била появата на Шакира. „ Тя никога не ми каза да спра да пия, просто исках да съм трезвен и жив за да прекарвам дните си с нея.“ – казва Кейн.

Две години по-късно двамата сключват брак, а малко след това се ражда и дъщеря им Наташа.

Michael Caine Stalked Wife Shakira Baksh

Шакира е на 74, а Майкъл на 89. Те изглеждат също толкова впечатляващо, колкото и при първата им среща преди много години.

Понякога усещаме хората, с които е предначертано да бъдем заедно.

Източник: mozache 

За още много интересни статии ни последвайте във фейсбук – Bulletin.bg
или просто разгледайте категорията ни ЛЮБОПИТНО

Попътен вятър ще отнесе тези зодии на Острова на Щастието съвсем скоро

Подобни статии

Back to top button