БългарияНа Фокус

Андрей Слабаков продължава борбата с беззаконията на ЧСИ

Евродепутатът от ВМРО/ЕКР Андрей Слабавко води представители на Комисията по петициите на ЕП у нас. Причината – редица срещи с представители на институциите във връзка с дейността на частните съдебни изпълнители (ЧСИ), става ясно от негова публикация във Фейсбук.

 

“Ще се срещнем с министъра на правосъдието Данаил Кирилов, министъра на икономиката Емил Караниколов, правни експерти, както и с хората, които са подали петиции до Европейския съюз.

 

Вярвам, че тези срещи ще имат успех, не само на думи. Надявам се, че с общите ни усилия българските граждани ще получат справедливост”, пише Слабаков.

 

 

Действията на българския евродепутат в защита на гражданите от ЧСИ започна още миналата година, когато той бе избран за представител на страната ни в ЕП.

 

Тогава той се срещна с председателя на „Сдружение на потърпевши от ЧСИ и съдебната система – Солидарност“ Ивайло Илиев. Поводът за срещата бе изслушването на 15 граждани и органзизации от България на 5 септември 2019 г. в ЕП в Брюксел.

 

Петициите им са свързани с проблемите в Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК), незаконните действия на районните съдилища, липсата на издадени съдебни актове и тяхното връчване, което лишава длъжниците от правото на защита и справедлив процес, както и на законните действия на ЧСИ (частни съдебни изпълнители).

 

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button