БългарияНа Фокус

Пикът на коронавируса у нас е минал, има нов починал във ВМА

1632 са заразени с коронавирус у нас. Новите случаи са 21, от тях 15 са в болница. Изследвани са 529 проби. Активните области са 7. 6 случаи са от София, по 5 в Плевен и в Пазарджик, Пловдив – 2. Благоевград, Смолян и Враца – с един случай.

 

Сред заразените има и 9-годишно дете от Плевен. Има един случай на заразено медицинско лице – лекар от Центъра за Спешна медицинска помощ в София.

 

Починали са двама души за последните 24 часа – мъж във ВМА с придружаващо онкохематологично заболяване. За другия смъртен случай съобщихме още вчера – той е на мъж от Видин, също с придружаващо заболяване.

 

321 са заразените, настанени в болници, като от тях 40 са в интензивно отделение.

 

ПИКЪТ Е ПРЕМИНАЛ

 

Оформил се пик между 20 и 26 април, показват данни на Националния оперативен щаб. В този период заразените са 433. Между 13 и 19 април има 239 нови случая.

 

Между 27 април и 3 май са заразени 284. Увеличение на смъртността за забелязва в последната седмица – 15 случая, в сравнение с 11 от предходната седмица.

 

В световен мащаб, засегнати от коронавирус са 213 страни и обособени територии, като към това число се включват и огнища на круизни кораби.

 

Още един починал с коронавирус, намаляват новите случаи

Ако тази статия Ви е била полезна, последвайте ни и във Фейсбук от ТУК.

За още новини от България кликнете ТУК

Подобни статии

Back to top button